Animatie maken
Image default
Zorg

Bedplassen bij kinderen is een probleem in regio Schiedam

Heeft u kinderen die maar niet stoppen met bedplassen? Er zijn verschillende mogelijke oorzaken. Zo kan het zijn dat er een fysieke oorzaak is, maar vaak is er een mentale onderliggende reden waardoor uw kind blijft bedplassen. Indien de oorzaak inderdaad bij een mentaal probleem ligt is therapie soms de oplossing. De Praktijk voor Speltherapie in Schiedam gebruikt speltherapie om het probleem van bedplassen bij kinderen te verhelpen. Ontdek hoe ze dit juist doen.

Wat is speltherapie en hoe kan het uw kind laten stoppen met bedplassen?

Speltherapie is een vorm van therapie waarbij ontspanning van het kind centraal staat en het is dan ook een goede aanpak om het probleem van bedplassen bij kinderen te verhelpen in regio Schiedam. In plaats van een gesprek aan te gaan over zijn of haar problemen zal de therapeut het kind laten spelen. Denk hierbij aan het spelen met verkleedkleren, poppen, dieren of het spelen van spelletjes. Op die manier zal het kind nieuwe ervaringen opdoen en daarbij gevoelens, wensen en gedachten uiten. De speltherapeut zal proberen mee te gaan in het verhaal van het kind om zo vertrouwen op te wekken. Door de gedachten en uitingen van het kind te leren kan een onderliggende oorzaak voor het bedplassen naar boven komen drijven. Wanneer de oorzaak geweten is, kan de therapeut het probleem bij de wortel aanpakken. Naast de speltherapie worden er ook andere vormen van therapie toegepast om bedplassen te verhelpen. Zo wordt aan de hand van een groepssessie samen met het hele gezin gekeken hoe het contact met uw kind verbeterd kan worden. Op die manier krijgt u als ouder advies over hoe u uw kind kan helpen.

Ontdek de andere doelen van speltherapie

Speltherapie is een effectieve vorm van therapie om het probleem van bedplassen bij uw kinderen in regio Schiedam te verhelpen. Maar speltherapie wordt ook nog voor tal van andere mentale problemen gebruikt. Denk hierbij aan problemen in verband met zelfvertrouwen, het uiten van gevoelens, in de omgang met volwassenen of kinderen. Herkent u dus een van deze problemen bij uw kind of kinderen? Dan zou ik zeker eens overwegen een afspraak te maken!

https://www.speltherapieschiedam.nl/