Animatie maken
Image default
Gezondheid

Ben je van plan om te stoppen met roken? Lees dit.

Je rookt, maar je bent voornemens om er mee te willen stoppen. Soms kan het een obstakel zijn omdat je niet zo goed weet hoe je stoppen met roken aan zou moeten pakken. In deze blog lees je over hoe je zou kunnen stoppen met roken. Hopelijk lukt het na het lezen van deze blog om het in ieder geval te gaan proberen. Stop met roken, en hier lees je hoe.

Waarom zou je stoppen met roken?

Natuurlijk is het voor de hand liggend dat roken slecht voor je is. Maar buiten slecht is het ook een verslaving. Om van een verslaving af te kunnen komen heb je moed en doorzettingsvermogen nodig. Je moet tegen jezelf zeggen nu is het genoeg! IK STOP MET ROKEN! Ik heb genoeg van alle nadelen die roken met zich mee brengt. Deze nadelen zijn:

·   Het kost veel geld

·   Je wordt bij inspanning n welke vorm dan ook sneller moe

·   Je hoest veel meer

·   Je tanden en vingers verkleuren

·   Ook je huis zal langzaam vergelen door alle nicotine

·   Je kleding en haren stinken naar rook

·   Als je kinderen hebt worden ze sneller ziek doordat jij rookt

·   Roken is niet overal meer toegestaan

·   Je hebt altijd het idee dat je niet genoeg rokerij bij je hebt als je naar een feestje gaat

De nadelen van roken voor je lichaam en gezondheid

Roken is heel nadelig voor je lichaam en je algemene gezondheid. Als het gaat om je algemene gezondheid kan je zeggen dat je meer kans loopt op het krijgen van een hartaanval. Roken zorgt ook voor een hoge bloeddruk en je zicht kan er minder van worden. Dan hebben we het nog niet gehad over het dichtslibben van je aderen.

Niet alleen voor je organen heeft het nadelige gevolgen, ook je huis heeft er onder te lijden. Je huid krijgt een grauwe kleur en er ontstaan op jongere leeftijd rimpels. De hoeveelheid rimpels is ook meer dan bij mensen die niet roken.

Voor je longen betekent het dat de kans op longkanker aanzienlijk groter is als je rookt. Ook is de kans op het oplopen van COPD veel groter. Ook maak je meer kans op het krijgen van een hersenbloeding. En wonden op je lichaam genezen mogelijk minder snel, waardoor de kans op ontstekingen alleen maar groter is.

Vrouwen die roken hebben er meer moeite mee om zwanger te raken. Rokende mannen hebben minder goed werkend sperma en kunnen zelfs impotent worden. Wanneer er tijdens de zwangerschap door gerookt wordt is er kans op een miskraam of vroeggeboorte.

Allemaal geen leuke dingen om mee te maken als je ze zo allemaal op een rijtje ziet staan. Dit zouden meer dan genoeg redenen zijn om te stoppen met roken toch?

Stoppen met roken is niet makkelijk

Het is zeker niet makkelijk om van een verslaving als roken af te komen, maar toch gaat het lukken als je het zelf echt wil en je in jezelf gelooft. Na drie dagen is de dip het grootst. Kom je daar doorheen dan is de kans van slagen heel groot.

https://www.ikstopermee.nl/