Animatie maken
Image default
Woning en Tuin

Containerwoningen die hoog willen stijgen….

Het feit dat je niet per se veel ruimte nodig hebt om te leven, mag je als bezoeker van deze site niet verbazen. Dat een containerwoning niet alleen als woning op de grond kan functioneren, is misschien wel het meest waarschijnlijk het geval. Boomhutten die als hotel worden gebruikt, zijn veel online te vinden maar waarom woont u niet permanent tussen de boomtoppen?

  

Containerwoning tussen de boomtoppen

Het antwoord is niets. Een boomhut kan niet alleen het perfecte toevluchtsoord zijn voor kinderen, maar kan ook dienen als leefruimte. Natuurlijk moet de constructie iets anders zijn omdat er rekening moet worden gehouden met zaken als elektronica of water – maar met de juiste planning zou dit geen groot probleem moeten zijn. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten als je in hogere sferen wilt leven.
 

Heb ik een vergunning nodig?

Deze vraag kan hier niet afdoende worden beantwoord, aangezien de regels van staat tot staat verschillen. Als de boomhut echter daadwerkelijk bewoond moet worden, moet er in de regel van worden uitgegaan dat er een passende vergunning moet worden verkregen. De eenvoudigste manier is om van de gemeente te weten te komen welke formaliteiten voor de bouw moeten worden vervuld.
 

Welke bomen zijn geschikt voor een containerwoning boomhut?

Eerst en vooral is het belangrijk dat de boom gezond is. Het zou ook hoog genoeg moeten zijn. Het gebladerte moet tussen de 4 en 5 meter boven de grond beginnen. Als een boom zo oud is dat dit het geval is, is hij meestal sterk genoeg om de buitengewone stam van een containerwoning boomhut te weerstaan.

Hoe maak ik de containerwoning boomhut?

Bij de bevestiging van de boomhut moet erop worden gelet dat de boom niet wordt beschadigd. Er zijn speciale massieve boomhutschroeven om het platform aan de stam te bevestigen en u kunt ook werken met spanbanden en staalkabels, die ook voor absolute stabiliteit zorgen. Riemen en touwen moeten regelmatig gecontroleerd worden om er zeker van te zijn dat de boom niet vernauwd is en voldoende ruimte heeft om verder te groeien.
 
Naast de ecologische aspecten speelt veiligheid ook een rol bij het type ophanging. Als de bast beschadigd is, neemt de kans op schimmelgroei toe, wat in het ergste geval de boomhut kan doen vallen. De containerwoning boomhut kan ook worden beveiligd met palen. Als men daadwerkelijk op luchtige hoogte wil leven, zijn deze ook het best geschikt om er water- en elektriciteitsleidingen doorheen te leiden.

 

Welke houtsoorten zijn geschikt om te bouwen?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het hout zo weerbestendig en licht mogelijk is. Onder de inheemse planten voldoen lariks en douglasspar het best aan deze voorwaarden. Eikenhout is ook populair, maar is iets zwaarder, waarmee in de basisconstructie rekening moet worden gehouden.

 

Welke andere materialen heb ik nodig?

De metalen onderdelen voor de bevestiging en de basisconstructie moeten van roestvrij staal zijn. Ze zijn dus niet alleen uiterst stabiel en draagkrachtig, maar ook roestbestendig, wat een uiterst belangrijk criterium is.
 
Het dak moet worden afgedekt met zinken platen, omdat dit metaal zeer licht is en toch de nodige afdichting biedt. Als alternatief kan ook rubberfolie worden gebruikt, die normaal gesproken wordt gebruikt voor de aanleg van vijvers. Het is ook zeer licht en minimaliseert dus het gewicht.

Hoe kan ik het avontuur vergroten?

Een containerwoning boomhut heeft altijd iets van een speeltuin – niet voor niets is het erg populair bij kinderen. Zelfs in een containerwoning waar je echt woont, hoeft het plezier niet te worden verwaarloosd. U kunt bijvoorbeeld een touwladder ophangen als extra beklimming of een schommel als speeltuin. Stevige schroefelementen van roestvrij staal zijn ook hier van belang.