Animatie maken
Image default
Bedrijven

Coronadrukte voor webshops

In het jaar 2020 moeten we allemaal even schakelen. Het jaar leek goed te beginnen maar al snel kregen we allemaal te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Veel winkels moesten verplicht sluiten, we moesten massaal thuis blijven en onze zorg kwam in het gedrang. Er waren echter ook branches die profiteerden van deze crisis.

 

Webshops en de coronadrukte

De winkels moesten sluiten en veel mensen durfden het huis niet meer uit. Producten moesten er echter nog wel gekocht worden en dit merkten vooral de mensen met een webshop. De mensen achter blijhuisdier.nl bijvoorbeeld lieten weten een grote toename in het aantal orders te zien.

 

In de begindagen van de coronacrisis waren dit bijvoorbeeld vooral poepzakjes en voer. Mensen begonnen te hamsteren en van dit soort artikelen die huisdieren eigenaren veel nodig hebben werd een grote voorraad ingeslagen.

 

Pas later werden de producten besteld die de baasjes konden gebruiken om wat tijd te besparen zoals een automatisch voerbak voor een kat. Mensen werken al een lange tijd thuis en hebben daarom hun handen vol aan niet alleen de aandacht voor hun huisdieren, maar ook voor de zorg. 

 

Door producten aan te schaffen die kunnen helpen een goed voerschema aan te houden hoeven mensen niet constant achter hun computer weg. Het bespaart een hoop tijd.

 

Drukte met de bezorging

Ondanks het toenemende aantal orders steeg ook de drukte op de klantenservice en met de bezorging. Het is duidelijk dat de pakketbezorgers de drukte niet aan kunnen en dit zorgt voor klachten bij de webshops. Het mag duidelijk zijn dat de infrastructuur vergeleken andere landen goed op orde is maar zelfs in Nederland begint het  te kraken met deze plotselinge drukte, helemaal aan het einde van het jaar.

 

Hoe lang deze trend zich nog door zal zetten blijft onduidelijk. De kans is alleen aanwezig dat veel mensen inmiddels gewend zijn aan het thuis laten bezorgen van de producten. Of ze na de coronacrisis weer massaal naar de lokale middenstand gaan voor de boodschappen blijft afwachten.