Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Glamping, niet zomaar een tentje in Spanje

Misschien ken je ze wel: Glampings, deze kan je onder andere in Spanje vinden. Je kan eigenlijk zeggen dat een Glamping een tent is waar alles erop en eraan zit. Dit type tent is een Amerikaanse uitvinding wat staat voor Glamourous Camping. Het is kamperen alleen met meer luxe. Refugio Marnes heeft beschikking over een ruime ingerichte tent van 10×5 meter. Deze tent heeft naast een zit en slaap gedeelte ook een badkamer en keuken. Welke geschikt is voor vier personen.

Niet struikelen over scheerlijnen

De tent staat op zichzelf en heeft veel ruimte om zich heen wat veel privacy biedt. Je hebt niet, zoals op normale campings, last van buren dus je hoeft ook niet te vallen over uitstekende scheerlijnen. Naast de privacy is er ook 20 hectare grond waar je heerlijk kunt vertoeven. De luxe die je in de tent hebt, gaat buiten de tent verder. Als je ‘s ochtends wakker wordt heb je de mogelijkheid om een verfrissende duik in het zwembad te nemen.

Overname van de Moorse cultuur

De tent die je kan huren bij Refugio Mares heeft iets weg van de bedoeïententen. 1000 jaar geleden was een gedeelte van de provincie Alicante, Arabisch grondgebied. Dit zie je ook nog terug in verschillende plaatsnamen. Deze tent biedt je overigens een uitzicht waarbij je ver en wijdt kunt kijken, daarnaast ook zicht op Tanger. Niet alleen in de provincie Alicante kom je de tenten tegen maar ook in het binnenland van de Costa Blanca. Hier zie je de tenten voornamelijk op het dak van oude Arabische gebouwen.   

Gerelateerde artikelen

Een mooi cadeau voor een 40 jaar getrouwd stel

Lego Ninjago helpt de creativiteit van kinderen

Alle soorten filamenten op een rij