Animatie maken
Image default
Aanbiedingen

Het belang van vogelhuisjes

Het belang van vogelhuisjes

Vogelhuisjes; ze zien er niet alleen heel leuk uit maar zijn ook nog eens cruciaal. De geliefde kastjes zijn in veel verschillende tuinen te vinden en dat is heel belangrijk. Zo kunnen vogels rustig broeden en eten in de vogelhuisjes. Toch zijn er nog veel meer vogelhuisjes in Nederland nodig, benieuwd waarom ze zo belangrijk zijn voor de vogels? Lees dan snel verder!

 

Voedertijd!

Door een vogelhuisje in jouw tuin te plaatsen, geef je de vogels de ruimte om rustig te eten en te broeden in jouw tuin. Door het plaatsen van een vogelhuisje geef jij de mussen, koolmeesjes en spechten een rustige plek. Op steeds meer plaatsen is dat moeilijk voor de vogels. Tegelijkertijd kun jij hierdoor meer vogels in jouw tuin krijgen, een win-win situatie dus!

 

Urbanisatie

Steeds meer bomen worden gekapt, de groene gebieden in Nederland worden steeds kleiner en de vogels hebben het met de dag lastiger. Door de urbanisatie in Nederland is het voor vogels stukken moeilijker om een geschikte plek te vinden in de natuur. In steden zie je vaak al een stuk minder vogels dan buiten af, en dat is zonde. Door vogelhuisjes te plaatsen, kunnen de vogels ook beter overleven in de stad. 

 

Wintertijd

Het wordt steeds vroeger donker, en de temperatuur daalt steeds harder: de winter is weer op komst! Voor veel vogels is de winter een moeilijke tijd. Er groeien geen of minder vruchten aan de bomen en struiken, wat het vinden van voedsel een stuk lastiger maakt. Gelukkig kun je de vogels hier een handje mee helpen. Door onder andere vetbollen of noten voor de vogels neer te leggen. 

Een van de punten die de winter nog lastiger maken voor vogels, is sneeuw. Door de witte sneeuwlaag kunnen de vogels beschikbaar voer in de natuur slecht vinden. Daarnaast is de kou een groot probleem voor de vogeltjes. Een vogelhuisje zorgt er voor dat vogels een rustige, droge plek uit de barre winterwind hebben. En dat is heel belangrijk, zo kunnen wij namelijk samen zorgen dat de overlevingskansen van vogels een stuk groter worden! Heb jij jouw nieuwe vogelhuisje al geplaatst?

 

https://www.vogelhuisjes.nl/