Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Hoe animatie video’s je helpen bij SEO

Hoe animatie video’s je helpen bij SEO

Voor de meeste bedrijven is Search Engine Optimalization (SEO) erg belangrijk. Immers, hoe hoger jouw site in de zoekresultaten verschijnt, hoe meer klanten je hebt. Dus is men druk in de weer met paginatitels, keywords en metatags. Er is echter nog een manier om je SEO te versterken: namelijk door je animatie video’s te gebruiken.

Animatie video’s trekken inbound links aan

Een goede animatie video wordt veel gedeeld. Bijvoorbeeld op social media, maar ook op blogs. Wanneer jouw video op een andere site wordt geïntegreerd in een artikel (embedded) krijg je hiermee een link. En zoals je ongetwijfeld weet: hoe meer links naar je site, hoe beter.

Social Media metrics tellen

Zoekmachines kijken ook naar de “waarde” van een social media post. Hoe meer likes en shares, hoe waardevoller de content blijkbaar is. (Animatie) video’s worden veel vaker geliket en gedeeld dan simpele tekst updates. Dat leidt dus tot hogere vindbaarheid in de zoekmachines.

Animatie video’s boosten je SEO ratings

Niemand weet precies hoe Google haar ranking berekend. Wel is duidelijk dat Google kijkt naar de tijd die iemand op een site doorbrengt en het percentage mensen dat meer dan één pagina bekijkt. Animatie video’s blijken op deze twee indicatoren een zeer positief effect te hebben. Niet alleen blijven mensen stukken langer op de landingspagina hangen om de video te bekijken, ze klikken ook significant vaker door naar andere pagina’s. Voor Google is de boodschap helder: dit is een waardevolle pagina, die we hoger in onze zoekresultaten moeten laten zien. Animatie video kan voor alle bedrijven iets toevoegen. Nieuwsgierig hoe jouw organisatie vooruitgeholpen wordt met animatie? Donker Media bespreekt het graag met je. 

 

Gerelateerde artikelen

Een entertainment center in je auto

Deurmat met tekst voor thuis, kantoor en winkel

Waarom zou je kiezen voor PlayStation Plus?