Animatie maken
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe koopt u een aanzetstaal voor uw mes

Als u op zoek bent naar een aanzetstaal voor uw mes, zijn er een paar dingen die u moet weten. Het eerste wat u moet doen is de juiste hoek voor uw mes bepalen. Dit kan enigszins variëren, afhankelijk van het soort staal dat je gebruikt. Zorg ervoor dat je de hoek instelt op ongeveer 20 graden. Met een zachte snijbeweging kunt u uw mes slijpen zonder krassen te maken. Zorg ervoor dat u het aanzetstaal voorzichtig vasthoudt en de juiste hoek gebruikt.

 

Diamant aanzetstaal

Als u niet zeker weet welk diamant aanzetstaal u het beste kunt kopen, kunt u dit artikel lezen. U kunt voor minder dan 15 euro een aantal geweldige hoonstalen vinden bij een plaatselijke winkel voor huishoudelijke artikelen. Roestvrij stalen aanzetstalen zijn de klassieke stijl en zijn lang en slank, met ribbels die in de lengte lopen. Deze stalen zijn meestal gemaakt van koolstofstaal en hebben een nikkel-chroom coating om roest en slijtage te voorkomen.

Bij het kiezen van het beste Diamant hoonstaal om te kopen, moet u rekening houden met een paar factoren. Ten eerste, overweeg hoeveel u bereid bent te besteden. De meeste hoonstalen zijn heel betaalbaar, en u kunt ook gebruikte kopen. Als u regelmatig met slijpstalen werkt, kan een kwalitatief hoogwaardig gereedschap jaren meegaan. Een goed staal kan u helpen een goede snede te krijgen tijdens het werk, dus kiest u best een staal van hoge kwaliteit. Enkele merken van hoonstalen zijn EdgeLogix, Fischer Steels, en vele andere.

Wanneer u gaat winkelen voor een keramisch hoonstaal, moet u beslissen van wat voor materiaal het is gemaakt. Deze stalen zijn gemaakt van fijnkorrelig Japans keramiek, en ze zijn ook ontworpen met plastic aan een of beide uiteinden om uw messen te beschermen. Ze zijn de beste optie voor zeer doffe messen en zijn zacht voor uw messen. Maar keramische hoonstalen zijn broos, dus ze moeten met zorg worden geslepen.

Ongeacht het materiaal dat voor hoonstalen wordt gebruikt, moet u altijd een schoon mes gebruiken. Als je niet zeker weet welk type je moet kopen, maak je mes dan eerst schoon met een vochtig papieren handdoekje. Hoewel de meeste hoonstalen niet hoeven te worden schoongemaakt, moet u het oppervlak van uw mes na gebruik met het hoonstaal afvegen. Dit voorkomt verstopping en voorkomt dat het staal het mes dof maakt. Keramisch staal is brozer dan traditioneel staal, dus moet u voor het honen een schoon mes met een vochtig papieren handdoekje gebruiken.

Aanzetstaal, ook bekend als hoonstaaf, hoonstaaf of wetstaal, is een gereedschap om messen aan te scherpen. Het is gemaakt van staal, met diamant bekleed staal, of keramisch staal, en kan tot 30 centimeter lang zijn. Hoewel de naam misschien intimiderend klinkt, is het eigenlijk heel gemakkelijk te gebruiken. Hier volgen enkele van zijn voordelen.

Vergeleken met gewoon staal heeft aanzetstaal verschillende soorten hardheid. De standaardkorrel is bedoeld voor harde sneden, de fijne korrel is voor het behoud van professionele mesranden, en de ultrafijne korrel is voor het slijpen van de mesrand zodat het lijkt alsof het is gepolijst. De meest voorkomende vorm van een aanzetstaal is een ronde staaf, maar u kunt aanzetstaal vinden in ovale en vierkante vormen. De ovale vorm is meer vergevingsgezind voor onervaren koks, omdat het contactoppervlak groter is.

Messenslijpstalen zijn onmisbare keukenaccessoires. Ze houden uw messen scherp en functioneel. Het MyChefKnives team geeft u nuttige tips over hoe u het juiste mes kiest dat aan uw behoeften voldoet. Het Winware 12-inch staal is misschien het goedkoopst, maar het is ook comfortabel en voelt solide aan. Een gemagnetiseerd staal is ook handig om te voorkomen dat er metaal in uw eten terechtkomt. Zorg er wel voor dat u de gebruiksaanwijzing goed leest.

 

Wusthof aanzetstaal

Wanneer u een WÜSTHOF mes gebruikt, verliest het na verloop van tijd zijn scherpte. Het gebruik van een aanzetstaal zal dit verlies echter compenseren. Een of twee slagen aan beide zijden van het lemmet over het staal zorgen ervoor dat het mes na verloop van tijd scherp blijft. Gebruik het staal regelmatig, minstens twee keer per maand. Het is de prijs waard voor een leven lang scherpte. Om het meeste uit uw aanzetstaal te halen, volgen hier enkele tips om uw WÜSTHOF messen scherp te houden.

Het Wusthof diamant-gecoate aanzetstaal is een efficiënt hulpmiddel om een bot mes weer scherp te krijgen. U kunt het ook gebruiken in combinatie met een aanzetstaal voor preciezer snijden. Professionals gebruiken dit staal om hun messen te slijpen en zijn vol lof over de scherpte. Het is een gemakkelijke, comfortabele manier om uw mes te slijpen. U kunt het echter beter niet gebruiken voor Japanse messen.