Animatie maken
Image default
Woning en Tuin

Lampen op de slaapkamer voor goede nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Met een goed matras en een goed kussen kun je lekker slapen. Ook verlichting kan helpen om een goede nachtrust te krijgen en op een natuurlijke manier in slaap te vallen alsook wakker worden met een nagebootste zonsopkomst. Dit zorgt voor een goed ritme van je lichaam waardoor je energie de nieuwe dag weer kunt beginnen. De lamp wordt ook wel een Wake-up light genoemd en in dit artikel meer hierover.

Hoe werkt een Wake-Up light?

De lamp kan savonds voor het slapen gaan langzaam minder fel worden zodat je geleidelijk aan rustig kunt gaan slapen, ook kun je daarbij een rustgevend muziekje opzetten voor wat extra ontspanning. S’morgens kan de lamp dienen als een wekken. Je kunt dan instellen hoeveel tijd voordat de wekker gaat de lamp moet beginnen met ontwaken. De lamp zal dan langzaam aan feller worden zodat je op een natuurlijke manier wakker wordt en goed en uitgerust wakker bent als de wekker gaat. Verder heeft de lamp vaak normale functies van een wekker, zoals een radio, alarm, tijdsaanduiding en dergelijke. Een bekende lamp is de Philips Wake-Up light met veel goede reviews en ervaringen van gebruikers.

Je kunt de lamp natuurlijk ook voor kinderen gebruiken maar is wellicht voor kinderen die nog niet kunnen klokkijken iets minder geschikt. Voor peuters en kleuters is een slaaptrainer perfect. Dit is geen Wake up lamp maar wel een slaaptrainer die je kind leert wanneer hij/zij kan opstaan. Zo werkt deze lamp met kleurtjes. Zo wordt de wekker bijv. eerst blauw zodat je kind weet dat het bijna tijd is om op te staan en wordt de wekker groen als hij/zij mag opstaan en naar papa en mama mag gaan.