Animatie maken
Image default
Toerisme

Rijd langs prachtige landschappen tijdens een rondreis door Spanje

Spanje heeft een bergachtig en heuvelachtig landschap dat voornamelijk bestaat uit gebergten en heuvels en plateaus. Spanje behoort dan ook tot de vijf meest bergachtige landen ter wereld. Deze bergen bevinden zich niet alleen op het vasteland maar ook op de eilanden. De hoogste berg van het land is namelijk te vinden op het eiland Tenerife en is de Pico del Teide met 3.718 meter. Ook de zeeën zijn een belangrijk onderdeel van de Spaanse landschappen en zorgen ervoor dat Spanje ontzettend veel kusten heeft zoals de Costa Brava en de Costa del Sol. Het gevarieerde landschap beperkt zich niet alleen tot het vaste land maar is ook terug te zien op de Balearen en de Canarische eilanden.

En een divers klimaat

Het Spaanse klimaat is al even gevarieerd als het Spaanse landschap. Aan de oostkust en zuidkust is er sprake van een Middellands Zeeklimaat en dit betekent dat er hete zomers en zachte winters zijn. Aan de noordkust is er sprake van een gematigd zeeklimaat waardoor de zomers koel zijn en de winters ook zacht. In Zuid-Spanje hebben ze momenteel te maken met verwoestijning. De grond wordt steeds droger door een gebrek aan regen. Hierdoor is het verbouwen van gewassen en de groei van planten moeilijk.

Maak kennis met het landschap en klimaat

Het gevarieerde landschap en klimaat biedt een goede gelegenheid om de verschillende kanten van Spanje te leren kennen en u bent dus niet aan een bepaald jaargetijde gebonden. Bij Vámonos Travels kunnen ze voor u de perfecte rondreis door Spanje in het juiste jaargetijde samenstellen. Dit kunnen ze ook voor u doen voor een rondreis door Italië. Door te luisteren naar uw wensen kunt u altijd terecht bij Vámonos Travels voor de perfecte rondreis door Spanje of rondreis door Italië. Het samenstellen van een rondreis door Italië of Spanje is voor hen een mooie uitdaging en ze doen dit tot u tevreden bent.