Animatie maken
Image default
Aanbiedingen

Soorten dekbedden (stoffen en materialen)

Soorten dekbedden (stoffen en materialen)

Er zijn verschillende soorten dekbedden. In dit artikle leest u meer over de soorten dekbedden, inclusief de voordelen van verschillende stoffen, ontwerpen, vulmaterialen, stiksels, draadtelling, maten en hoe een dekbed te kiezen.

Een comfortabel bed vereist een matras van hoge kwaliteit, zachte kussens en een donzige deken, samen met comfortabel beddengoed waar je je lichaam op zou leggen. En een dik dekbed kan uw lichaam opvangen als een warme gastvrije knuffel die u helpt een goede nachtrust te hebben. Maar wat is het ideale type dekbed, van vulling tot overtrek, dat het beste bij uw behoeften en voorkeuren past?

Twee van de eenvoudigste en gemakkelijkste classificaties waaraan u een dekbed kunt herkennen zijn vulling en omhulsel. Maar ze kunnen ook variëren in draadtelling, gewicht en stijl. Hoewel de belangrijkste functie is om uw bed extra comfort te bieden, kan het ook een visueel accent en aantrekkingskracht aan uw slaapkamer geven.

Natuurlijk hangt het comfort en de esthetische meerwaarde af van het type dekbed dat u kiest. Om u te helpen beslissen welk dekbed aan uw behoeften voldoet, vindt u hier de verschillende types die u kunt overwegen.

Katoen

Polyester

Dons

Satijn

1. Katoen

Katoen is een van de meest gebruikte materialen voor dekbedden. Katoenen dekbedden zijn populair om hun zachtheid die heerlijk aanvoelt op de huid, en zijn direct gericht op comfort. Omdat katoen hypoallergeen is, is het een goede optie voor mensen met allergieën.

Flexibel om te gebruiken bij zowel warm als koud weer, kunt u een dunnere katoenen hoes kiezen voor het eerste en een dikker gevulde voor het tweede. De stof is bovendien duurzaam en gemakkelijk te wassen.

U hoeft het alleen maar in uw wasmachine te gooien en het hardste programma te kiezen om de klus te klaren. Dit kan echter alleen als uw wasruimte een wasmachine heeft die groot genoeg is voor dekbedden.

Belangrijke kenmerken om rekening mee te houden:

– Ruime keuzemogelijkheden

– Ademend

– Veelzijdig en flexibel te gebruiken tijdens warme en koude seizoenen

– Gemakkelijk te reinigen (machinewasbaar)

– Hypoallergeen

2. Polyester

Slaapkamer met houten vloer, wit dekbed, kussens, kamerplant, stoel en raamgordijn
Deel
De synthetische dekbedden worden beschouwd als een goedkoop alternatief voor dure natuurlijke vezels zoals wol en zijde.

De stof is licht en toch duurzaam, maar het is ook minder ademend in vergelijking met katoen en heeft een gemiddelde draadtelling van 200, waardoor het zowel duurzaam als pluizig tegelijk is.

Polyester dekbedden zijn uitstekend in het vasthouden van warmte, maar bestand tegen vocht, wat betekent dat u kunt genieten van een zweetvrije goede nachtrust. En omdat dit dekbed gemakkelijk te vinden is, hoeft u niet van winkel naar winkel om er een te kopen.

Belangrijke kenmerken:

– Zacht en duurzaam

– Ideaal voor koud weer

– Gemakkelijk te vinden op de markt

Dons

Een donzen debked vergeleken met de meest traditionele stijl die zijn gevuld met ganzenveren, bamboe, polyester of katoen is lichter. Dit dekbed staat bekend om zijn efficiënte isolatie, maar levert ook comfort, zelfs tijdens warme nachten. Goedkopere donzen dekbedden hebben een draadtelling die varieert van 300 tot 600, terwijl de duurdere tot meer dan 1.200 kunnen oplopen.

Ondanks het feit dat het materiaal bekend staat als een isolator, is het licht van aard met een vrije luchtstroom tussen de vezels, wat het comfort voor de gebruikers tijdens de warme dagen verbetert en toch voldoende warmte biedt tijdens de kille nachten. Ze zijn ook hypoallergeen, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor mensen met allergieën en gevoeligheid voor huisstofmijt.

Sommige donzen dekbedden kunnen in de machine worden gewassen, maar alleen op een delicate stand, maar sommige kunnen alleen chemisch worden gereinigd. Omdat het donzen dekbed veerkrachtig is, kan het lang meegaan als u het goed verzorgt.

Belangrijke kenmerken om rekening mee te houden:

– Een breed scala aan opties op basis van het aantal draden

– Hypoallergeen

– Ademend

– Lange levensduur

– Flexibele reiniging
 

dekbed

 

https://www.deinterieurcollectie.nl/wonen/een-dekbed-kiezen-hoe-doe-je-dat/