Animatie maken
Image default
Dienstverlening

Spoedklus met elektriciens in Den Bosch

Het kan soms voorkomen dat de stoppen in de meterkast ineens zijn doorgeslagen. Dit kan in de nacht gebeuren maar ook overdag.Het gebeurt altijd wanneer het niet uitkomt. Dit is natuurlijk erg vervelend maar wel belangrijk dat dit snel wordt opgelost. Soms kun je dit zelf eenvoudig oplossen maar soms heb je hulp nodig van elektriciens Den Bosch spoed.                Het doorslaan van de stoppen moet snel opgelost worden maar dit is een veiligheidsmaatregel, zodat de stroomkabels niet oververhit raken. Dit kan voorkomen dat er brand uitbreekt. Soms dus maar goed ook, dat de stoppen doorslaan. 

Wat te doen tegen doorgeslagen stoppen

De stoppen zijn doorgeslagen, om erachter te komen door welk apparaat de stop is doorgeslagen kun je kijken in een groepenoverzicht. Heb je deze nog niet dan kun je deze maken. 

Weet je niet welk apparaat kapot is, dan kun je het volgende doen:

  • Schakel de apparaten één voor één weer in, totdat de stop weer doorslaat;

  • haal stekkers van elektrische apparaten uit het stopcontact;

  • schakel de groep uit van de doorgeslagen stop.

Weet je wel welk apparaat kapot is, dan kun je het volgende doen:

  • Schakel de groepsschakelaar weer in;

  • vervang de doorgeslagen stop;

  • schakel het kapotte apparaat uit, door de stekker uit het stopcontact te halen.

Hoe maak je een groepenoverzicht

Een groepenoverzicht is ontzettend handig, voor het oplossen van de doorgeslagen stoppen. In het groepenoverzicht kun je namelijk precies zien welk apparaat is aangesloten in welke groep, hierdoor kun je er snel achter komen welk apparaat de stoppen doorslaat. De meeste woningen hebben drie tot zes groepen maar heb je een nieuwbouwwoning, dan zijn het 10 tot 12 groepen. Dit komt omdat er steeds meer elektrische apparaten komen in huis. De groepen kunnen je indelen hoe jij wilt, het wordt wel aangeraden om de huishoudelijke apparaten op een groep te doen. Hoe zwaardere elektrische apparaten je hebt hoe meer groepen.