Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Televisietrends voor 2018

Als we de CES moeten geloven dan staat er voor 2018 weinig spannends op het programma op het gebied van televisie. Toch stond ik laatst met mijn mond vol tanden toen ik een nieuwe televisie wou aanschaffen. Je wordt gebombardeerd met hippe termen waar ik stuk voor stuk niet de betekenis van wist. Om mij beter voor te bereiden ging ik op onderzoek uit. Op hippeproducten.nl vond ik veel informatie over het aanschaffen van een nieuwe televisie.

Smart televisie

Inmiddels is bijna elke televisie voorzien van een internetverbinding en een sterke processor. Deze zorgt er voor dat je gemakkelijk app’s via jouw televisie kan afspelen. Je bent dus niet meer afhankelijk van de gunst en wil van zenders, maar kan ook rustig Netflixen, Youtuben of genieten van een muziekje via Spotify. Dit verschaft je een hoop vrijheid en comfort. Dikste plus: geen of minder reclames!

HDR

HDR staat voor High Dynamic Range. Dit is een systeem om kleuren en vooral de weergave ervan te verbeteren. Zo wordt zwart zwarter en wit witter. Als je een TV met en een zonder HDR naast elkaar zet dan zie je echt een groot verschil. Beelden worden levendiger en kleurrijker.

4K

Een paar jaar geleden was er een enorme revolutie gaande. Beelden werden meer dan verdubbeld in het aantal beeldpunten (pixels). Deze pixels zijn belangrijk omdat hoe meer pixels een scherm bevat hoe scherper het beeld is. Nu staat er een nieuwe generatie schermen klaar met 4K resolutie. Deze schermen bevatten 4 keer zo veel beeldpunten als een traditioneel HD beeldscherm. Dit zorgt voor een nog scherper en mooier beeld. In 2018 kondigde Samsung ook haar eerste 8K scherm aan. Dit gaat nog een stapje verder en bevat weer het dubbele aantal pixels van een 4K scherm.

In het volgende artikel wordt het verschil tussen LED en OLED uitgelegd.

http://hippeproducten.nl

Gerelateerde artikelen

Deurmat met tekst voor thuis, kantoor en winkel

Botox aanbiedingen

Veranda verlichting voor in de tuin