Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Vink Acrylaat; voor elke toepassing de perfecte oplossing

Als je ooit weleens bij Burgers’ Zoo in Arnhem bent geweest, heb je je vast en zeker verbaasd over het gigantische aquarium met een water inhoud van meer dan 3 miljoen liter zeewater. De waterattractie die rond 1997 werd voltooid, trekt jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland. Het bijzondere is dat je vanuit de Bush zo de wondere onderwaterwereld inloopt alsof je zelf deel uitmaakt van de oceaan. De mooiste tropische vissen en zelfs haaien zorgen ervoor dat menig bezoeker onder de indruk raakt van deze perfect nagebootste onderwaterwereld met haar vaak angstaanjagende bewoners.

Waterbassin van acrylaat

Wie denkt dat de dikke ruit van meer dan vijfendertig centimeter dik gemaakt is van glas, die heeft het helemaal mis. Voor deze bassins is namelijk een acrylaat plaat gebruikt met een totale oppervlakte van meer dan honderd vierkante meter. Wist je dat acrylaat, of plexiglas, wel 25 keer sterker en stootvaster is dan glas? Daarnaast heeft acrylaat als groot voordeel dat het qua gewicht vele malen lichter is dan glas. Dat is ook de reden dat deze kunststof zeer geschikt is voor toepassingen in de glassector. We zetten nog even de voordelen van acrylaat op een rijtje: acrylaat is sterker dan glas, is veel minder zwaar, is eenvoudig te bewerken en is ook nog eens duurzaam. 

Op maat gemaakt 

En niet alleen de glassector maakt volop gebruik van acrylaat. Ook in winkels, musea, garages en ziekenhuizen wordt dit materiaal meer en meer toegepast. Vooral in winkels wordt acrylaat steeds meer gebruikt om bijvoorbeeld dure producten te presenteren. Door de helderheid van het materiaal komen luxe items extra goed tot hun recht. Acrylaatkappen zorgen ervoor dat bijvoorbeeld sieraden veilig zijn opgeborgen maar wel optimaal worden gepresenteerd. Deze manier van presentatie zie je vooral in winkels, musea en galeries. Wil je meer informatie over de vele mogelijkheden van acrylaat? Ga dan naar de website van Vink Acrylaat.

Gerelateerde artikelen

De keuze tussen iOS en Android

Televisietrends voor 2018

Waarom schuifpuien nemen in huis?