Animatie maken
Image default
Electronica en Computers

Wat is een slimme woning?

WAT IS EEN SLIMME WONING?

Wanneer u mensen hoort praten over “slimme huizen“, verwijzen ze alleen naar de manier waarop u de systemen van uw huis op afstand kunt bedienen en controleren. U kunt de temperatuur controleren, de koeling lager zetten, ervoor zorgen dat de deuren op slot zijn, en nog veel meer. Als u een slimme woning wilt, hoeft u niet per se een nieuwe woning te kopen. U kunt wijzigingen aanbrengen in uw huidige woning en functies toevoegen en installeren die u kunt bedienen met een computer, een tablet of een mobiele telefoon. Smart home-producten zijn om verschillende redenen populair.

– Ze zijn handig.
– Ze besparen u geld.
– Ze houden uw huis comfortabeler.
– Ze maken uw huis veiliger.
– Ze zijn gemakkelijk en leuk om te beheren.

HOE KIEST U SLIMME PRODUCTEN?

Slimme producten kunnen iets duurder zijn dan de gebruikelijke huishoudelijke apparatuur. Om die reden kiezen de meeste mensen ervoor om niet hun hele huis in één keer te upgraden met slimme producten. Dat is een van de voordelen van het omvormen van uw woning tot een smart home. U kunt ervoor kiezen om het in één keer te doen of in stappen. Als u wilt beginnen met een paar essentiële zaken, selecteert u smart home-systemen die de grootste impact zullen hebben. We raden u aan uzelf een paar vragen te stellen om u te helpen beslissen:

1. Welke thuissystemen kosten me het meeste geld om te gebruiken? Of, welke maandelijkse rekeningen met betrekking tot mijn huis wil ik het liefst verlagen?
2 Welke systemen in huis vergeet ik het vaakst te controleren?
3. Welke functies in huis zou ik graag zelf in de gaten houden?
4. Waar heb ik het gevoel dat mijn huis niet veilig genoeg is?

Deze lijst zou u moeten helpen uw lijst te beperken tot zaken als zelfsluitende deuren en ramen, een open haard of kachel met een automatische uitschakeling, kranen die meer water verbruiken, een inefficiënt verwarmings- of koelsysteem, of huisverlichting die vaak aanblijft wanneer dat niet nodig is. Smart home-producten kunnen al deze problemen oplossen.

HOE WERKEN ZE

Smart home-producten zijn snel en eenvoudig door een professional te installeren. Praat gewoon met uw huisbouwer, loodgieter of elektricien over slimme producten waarin u geïnteresseerd bent. Als ze eenmaal geïnstalleerd zijn, zijn ze gemakkelijk door het hele gezin te gebruiken. U kunt uw slimme producten al binnen één dag in gebruik hebben.

Laat de specialist u eerst door de installatie loodsen of volg de gebruikershandleiding om het smart home-systeem in te stellen.
Download alle apps die u nodig hebt of maak een account aan op websites die de slimme functie in uw huis bewaken.
Open de app of website op uw werk, in de sportschool of waar u maar wilt met uw telefoon.
Ga ten slotte lekker slapen in de wetenschap dat alles goed gaat met uw huis.
U kunt uw smart home-systeem precies zo instellen als u wilt dat het werkt. Dit is wat slimme huizen zo handig maakt. Elk gezin heeft andere behoeften, zoals wanneer ze eten, slapen, douchen, de afwas doen en de lichten aandoen. Uw smart home-systemen werken volgens het schema van uw gezin, minimaliseren het energieverbruik en besparen u tijd en geld.

HOE ZE GELD BESPAREN

Hoe besparen slimme huizen u precies geld? Op verschillende manieren. Hebt u ooit naar uw waterrekening gekeken en gewenst dat u deze permanent kon verlagen? Hebt u zich wel eens afgevraagd waarom uw verwarmingsrekening zo hoog opliep? Het leven van alledag en elk seizoen kent schommelingen, maar slimme producten helpen die schommelingen te minimaliseren en toch aan de behoeften van het gezin te voldoen. Een slimme thermostaat kan bijvoorbeeld zo worden geprogrammeerd dat het huis op een bepaald moment van de dag koeler is en op andere momenten juist warmer. Als het huis altijd comfortabel is, hoeft u niet voortdurend naar de thermostaat terug te gaan om hem hoger te zetten. En als u de temperatuur nooit hoger hoeft te zetten, zult u ook nooit vergeten hem weer lager te zetten. Een bijkomend voordeel van slimme verwarmings- en koelsystemen is dat ze meestal energiezuinigere verwarmingselementen en airconditioners bevatten.

WAT IS TRENDING IN SLIMME HUIZEN?

Fabrikanten komen voortdurend met nieuwe en verbazingwekkende producten voor slimme huizen. U kunt bijvoorbeeld niet alleen uw thermostaat vanaf uw telefoon programmeren, maar u kunt nu zelfs een slimme thermostaat installeren die uw voorkeuren voor verwarming en koeling onthoudt en automatisch de temperatuur van uw huis instelt zonder dat u een knop hoeft aan te raken. Over comfortabel blijven gesproken zonder dat uw energierekening door het dak schiet! Hier zijn een paar andere populaire slimme producten op de markt:

– Water lekkage sensoren
– Waterafsluitkranen om lekken te stoppen
– Geautomatiseerde, elektronische waterontharders/conditioners
– Waterverwarmer afsluiter
– Waterbesparende kraanaansluitingen
– Automatische irrigatie sproeisystemen
– Energiebesparende, programmeerbare thermostaten
– Geautomatiseerde airconditioningsystemen
– Bewegingsmelders
– Automatische, getimede verlichting
– Licht dimmers
– Digitaal veiligheidssysteem
– Geautomatiseerde huissloten

 

https://www.securitythuis.nl/