Animatie maken
Image default
Zakelijk

5 tips bij het bepalen van een goede video strategie

Wat is een video strategie? Vraag je je misschien af. Een video strategie omvat meerdere zaken: het heeft te maken met de opzet van je video zelf – wat laat je zien? En hoe laat je het zien? – maar ook met oe je die video de wereld in helpt – wie krijgt de video te zien? Een video strategie is vaak onderdeel van een grotere marketingstrategie, waarin je voor jezelf bepaalt hoe de video’s een bijdrage gaan leveren aan het vergroten van naamsbekendheid en omzet.

Het begint allemaal met het bepalen van een doel

Een bedrijfsfilm maken doe je met een duidelijk doel voor ogen. Niet alle video’s hebben hetzelfde doel: sommige video’s willen activeren, andere juist verduidelijken of uitleggen. Sommige video’s focussen op een product of dienst, anderen juist op het bedrijf als geheel. Onthoud dat je met één video niet alles kunt zeggen. Hou per video één centraal doel aan.

Bepaal de inhoud

De volgende stap is het bepalen van de inhoud van de video. Wat zijn je huidige activiteiten op het gebied van marketing? Welke mogelijkheden biedt video? Welke informatie kunnen je kopers of klanten geven: is er iets dat verduidelijkt moet worden? Is er verdere activering nodig?

Bepaal het type video

Als je je eenmaal bewust bent van de boodschap die je over wil brengen, kun je het type video bepalen dat het beste is om dit mee te doen. Kies bijvoorbeeld uit een uitgebreide productvideo, een meer algemene FAQ video voor algemene vragen die je van klanten binnenkrijgt of voor een bedrijfsvideo, waarmee je je eigen identiteit duidelijk op de kaart zet.

Bepaal de “lay-out” van de video van te voren

Voor je gaat filmen, moet het al duidelijk zijn hoe je video eruit zal komen te zien. Hoe zal bijvoorbeeld het logo worden gebruikt? Welk lettertype ga je gebruiken? Welke muziek wil je toevoegen? Welke kleuren moeten te zien zijn? Hoe zit het met de locatie, de acteurs, de stijl? Zelfs iets als de belichting moet volledig worden uitgedacht: een lichte omgeving staat symbool voor hoop. Datzelfde geldt voor een zonnige hemel. Grijze lucht en regen stemmen somber.

Bepaal hoe je de video wil distribueren

De volgende stap is het distribueren van je video. Het hebben van een goede video breekt weinig potten als je die video niet aan de man kunt brengen. Weet je langs welke kanalen je je doelgroep kunt bereiken? Ga je sociale media inzetten? YouTube? Mail? Of hou je het bij je website?