Animatie maken
Image default
Zakelijk

Jouw diensten uitleggen met een animatiefilm

Een animatiefilm is een heel kort filmpje, een verzameling bewegende beelden met een tekst, een verhaaltje. Vaak zit er ook nog achtergrondmuziek of achtergrondgeluiden bij. Er zijn tweedimensionale en driedimensionale animatiefilms. Wil je een animatie laten maken? Dan zijn er een aantal stappen die je moet volgen zodat je een goede film krijgt.

 

Waarom een animatiefilm?

Beelden spreken mensen in het algemeen meer aan dan grote stukken tekst. Een goede animatiefilm kan in minder dan een minuut vaak heel helder neerzetten wat jouw dienst inhoudt. Een animatiefilmpje is dus een goede manier om jouw bedrijf en jouw diensten te promoten. Video’s zijn ook gemakkelijk te delen op allerlei social media.

 

Hoe maak ik een goede animatiefilm?

Om echt een goed animatiefilmpje te maken heb je wel een specialist nodig, maar jij moet zelf natuurlijk het concept, het idee hebben en dat goed kunnen uitleggen aan de specialist.

De volgende stappen doorloop je om tot een goede animatiefilm te komen:

  1. Brainstormsessie Ga met wat gelijkgestemden om de tafel zitten en deel jullie gedachten en ideeën met elkaar.
  2. Script Wat wil je precies vertellen en welke stijl wil je, welke doelgroep wil je bereiken, hoe moeten de de personages eruit zien, moet het ernstig zijn of juist met een kwinkslag?
  3. Storyboard Nu komen de plaatjes erbij en maak je een soort stripverhaaltje, gebaseerd op het script.
  4. Voice-over Wie heeft de beste stem om jouw boodschap over het voetlicht te brengen. Een vrouw, een man of een kind? Er zijn ook professionele voice-over acteurs of actrices die je kan inhuren.