Animatie maken
Image default
Tuin en buitenleven

Creatieve ideeën voor in de tuin

Een tuin biedt enorm veel ruimte aan creativiteit en een hovenier, zoals Hovenier Zoetermeer, helpt graag bij het realiseren van je wildste ideeën. De inrichting van jou tuin licht uiteraard aan de grote van een tuin. In het geval van een grote tuin kan het moeilijk zijn een fijne sfeer te creëren, maar er zijn een aantal dingen die je kunt plaatsen om de atmosfeer te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld bomen planten, grote struiken poten, een vijver ingraven of de tuin in verschillende gedeeltes opdelen en deze verbinden met paden. In een kleine tuin zijn de mogelijkheden compleet het omgekeerde, maar er is nog steeds veel mogelijk. Zo kun je wandsystemen installeren, de tuin inrichten met gepotte planten of minimalistische meubels.

Een spiegel kan niet ontbreken

Het plaatsen van een spiegel in je tuin kan voor veel voordelen en leuke situaties zorgen. Vooral in een kleine tuin is een spiegel een leuke toevoeging. Als de spiegel wordt opgehangen achter in de tuin kan deze ervoor zorgen dat je tuin er ruimtelijker uit ziet. Ook verschillende plekken en groottes van spiegels kunnen zorgen voor een ander effect. Een grote spiegel tegen de wand kan er namelijk uitzien alsof er een doorkijkje is naar een verborgen tuin. Maar juist als je de spiegel tussen de beplanting plaatst, lijkt de tuin door de weerspiegeling dieper. Bij het uitzoeken van een spiegel moet je natuurlijk wel rekening houden met de weerbestendigheid van een spiegel, je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten.

Verdieping in de tuin

In een grotere tuin kun je juist kiezen voor wat grotere en minder subtiele bouwwerken. Een voorbeeld hiervan is een verdieping in de tuin, hiermee kun je de vlakte uit de tuin halen en zorgen voor meer niveauverschil. Een verdieping in de tuin kan de uitstraling van je tuin een stuk spannender maken, je kunt namelijk niet alles in één opslag zien. Ook kan je meerdere verdiepingen aanbrengen in de tuin, allemaal met een andere functie. Een verdieping kan bijvoorbeeld dienen als moestuin, terwijl je de andere verdieping gebruikt als terras. Bovendien kunnen de niveaus in de tuin zorgen voor langer zon of juist meer beschutting.