Animatie maken
Image default
Aanbiedingen

De Beste Kooptips Voor Elektrische Dekens

De beste kooptips voor het kopen van een elektrische deken

Het aanschaffen van een elektrische deken is een goede investering. Het stelt u in staat om warm te blijven tijdens de winter en te genieten van de therapeutische voordelen, en het is een grote geldbespaarder in de zin dat het bespaart op energiekosten in vergelijking met het consequent draaien van de thermostaat om warm te blijven. Er zijn echter veel producten op de markt, en u vraagt zich waarschijnlijk af welke voor u de juiste is. Er zijn een paar dingen die u moet overwegen bij de aanschaf van een elektrische deken of verwarmingskussen.

Veiligheid

De grootste zorg bij de aanschaf van een elektrisch deken of verwarmingskussen is hoe veilig het is. Iedereen heeft wel eens een horrorverhaal gehoord over een elektrische deken, en het is normaal dat u zich zorgen maakt. De waarheid is echter dat in de meerderheid van de gevallen de problemen werden veroorzaakt door verkeerd gebruik. Toch zijn er een aantal veiligheidsnormen die gelden voor elektrische dekens en u moet op zoek naar het merkteken op de verpakking dat aangeeft dat de deken aan de vereiste veiligheidsnormen heeft voldaan. Op de verpakking moet het “UL” of “ETL” teken staan. Als dat niet het geval is, kunt u dat product beter links laten liggen.

Kwaliteit van het product

 

Iedereen heeft verschillende kwaliteitsnormen en wat de ene persoon als een product van superieure kwaliteit beschouwt, kan voor iemand anders niet eens een voldoende zijn; het is allemaal een kwestie van smaak. Eén ding moet echter constant zijn, en dat is de duurzaamheid van de deken. U mag verwachten dat een elektrische deken minstens vijf jaar meegaat. Kijk naar de kwaliteit van de gebruikte stof. Denkt u dat het aan uw comfortbehoeften zal voldoen? Zal de deken na een tijdje gaan pluizen en van die kleine harde bolletjes krijgen die als naalden op uw huid kunnen aanvoelen? Zorg ervoor dat u dit onderzoekt. De interne bedrading is een ander gebied om op te letten. Sommige dekens hebben zeer dunne lagen stof over de bedrading, wat zeer oncomfortabel kan zijn; je voelt elke draad, wat totaal afleidt van het beoogde doel. Kies een deken die zo gemaakt is dat het contact met de draden tot een minimum beperkt wordt.

Deken of matraskussen

Dit zijn twee verschillende producten en u moet beslissen wat uw behoeften zijn voordat u een van beide kiest. Het komt allemaal neer op voorkeur, maar u moet weten hoe ze werken. Een matrasonderlegger wordt op de matras gelegd en het hoeslaken wordt er overheen gelegd. De warmte stijgt dan op uit het bed om u warm te houden. Het is waarschijnlijk dat u een sterker verwarmingseffect van het matras krijgt, omdat u ingeklemd zit tussen de warmtebron aan de onderkant en uw laken aan de bovenkant. Een verwarmde deken geeft alleen warmte aan de bovenkant en veel van die warmte zal verloren gaan in de kamer. Dat is niet erg, zolang u de gewenste warmte maar behoudt. Met een matrasbeschermer hebt u ook minder kans op ongelukken doordat de deken opwaait en de warmte op één plaats wordt geconcentreerd. Aangezien het matraskussen vlak is, zal u die problemen niet hebben.

Hoe gemakkelijk zijn de bedieningselementen te gebruiken?

De bedieningselementen voor deze kussens en dekens zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Sommige gebruiken echter draaiknoppen, terwijl andere knoppen gebruiken om temperaturen te selecteren enz. Als u of de beoogde gebruiker een aandoening heeft waardoor het gebruik van een van deze bedieningselementen een probleem zou kunnen vormen, houd daar dan rekening mee bij de aankoop. Zorg er bovendien voor dat het display groot of duidelijk genoeg is om het in een donkere kamer te kunnen zien, vooral voor mensen die ’s nachts moeite hebben met zien.