Animatie maken
Image default
Aanbiedingen

Een goede wervingsvideo: hoe overtuig je potentiële werknemers?

 Als bedrijf is het belangrijk om op te vallen in de steeds drukker wordende arbeidsmarkt. Een effectieve manier om dit te doen is door het maken van een wervingsvideo. Een goede wervingsvideo kan potentiële werknemers enthousiasmeren en overtuigen om voor jouw bedrijf te kiezen. In deze blog bespreken we waar een goede wervingsvideo aan moet voldoen en wat de voordelen ervan zijn. 

 

De inhoud van de video 

 

Een goede wervingsvideo begint met het vaststellen van de boodschap die je wilt overbrengen. Wat maakt jouw bedrijf uniek en waarom zouden mensen voor jouw bedrijf willen werken? Zorg dat de video een goed beeld geeft van de bedrijfscultuur en de sfeer op de werkvloer. Laat medewerkers aan het woord die vertellen over hun werkzaamheden en waarom zij graag bij het bedrijf werken. Geef ook aandacht aan de arbeidsvoorwaarden en de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Tot slot is het belangrijk om te laten zien wat het bedrijf doet en waar het voor staat. 

 

De technische aspecten van de video

 

 Een goede wervingsvideo moet niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook technisch goed in elkaar zitten. Zorg voor een goede kwaliteit van beeld en geluid en maak gebruik van geschikte muziek en achtergrondgeluiden. Houd de video kort en krachtig, bij voorkeur niet langer dan twee tot drie minuten. Maak gebruik van afwisselende shots, zoals close-ups van gezichten en actiebeelden van werkzaamheden. Zorg dat de video visueel aantrekkelijk is en past bij de huisstijl van het bedrijf. 

 

De voordelen van een wervingsvideo

 

 Een goede wervingsvideo heeft vele voordelen. Allereerst kan het helpen om de juiste kandidaten aan te trekken. Potentiële werknemers krijgen door de video een goed beeld van het bedrijf en kunnen zich beter voorstellen hoe het zou zijn om er te werken. Ook kan de video helpen om de betrokkenheid en loyaliteit van huidige werknemers te vergroten. Door medewerkers te laten vertellen over hun werkzaamheden en de bedrijfscultuur, voelen zij zich gewaardeerd en erkend. 

 

Tot slot kan een wervingsvideo bijdragen aan de branding van het bedrijf. Door de video te delen op social media en op de website van het bedrijf, kan het bedrijf zich positief profileren en zich onderscheiden van andere bedrijven in de branche. 

 

Een goede wervingsvideo is dus kort, krachtig en inhoudelijk sterk. Het geeft een goed beeld van de bedrijfscultuur en de sfeer op de werkvloer en laat zien wat het bedrijf doet en waar het voor staat. Door medewerkers aan het woord te laten, wordt er interesse gewekt waardoor het eenvoudiger wordt om de aandacht te grijpen. Een wervingsvideo laten maken? Bezoek deze site: https://kaapsfilm.nl/wervingsvideo-laten-maken/.