Animatie maken
Image default
Woningen

Hoe bespaar je gemakkelijk gasverbruik in huis?

Hoe bespaar je gemakkelijk gasverbruik in huis?

Er zijn verschillende stappen die je kan zetten om te besparen op gas, zoals je spouwmuur isoleren maar wat doe je na isoleren spouwmuur? Bij het gebruik van gas komt er veel CO2-uitstoot vrij. Veel mensen denken hier niet aan, maar een vermindering van het gasverbruik zou een stuk beter zijn voor het milieu. Online kan je daardoor erg veel verschillende tips vinden om je gasverbruik te verminderen. Buiten het feit dat minder gasverbruik beter is voor het klimaat, is het ook beter voor je portemonnee. Besparen op gas kan je namelijk ook erg veel geld besparen. Minder lang douchen is daarvoor niet eens essentieel.

Het belang van goede isolatie in huis

Een goede eerste stap naar de besparing van gas, is kijken hoe het zit met je huidige isolatie. Huizen die voor 2000 zijn gebouwd hebben namelijk vaak een verouderde isolatie. Daarbij hebben huizen die voor 1920 gebouwd zijn vaak helemaal geen isolatie. Het isoleren van je huis zorgt ervoor dat de warmte beter blijft hangen en er een fijner klimaat in je huis is. Hierdoor hoef je minder gas te verbruiken. Een populaire methode hiervoor is spouwmuurisolatie. Deze wijze is zo bekend doordat het redelijk goedkoop is om te installeren, maar zorgt voor veel besparing.

Andere tips om op gas te besparen

Behalve het isoleren of na isoleren van je huis van je huis zijn er nog een aantal andere tips om gas te besparen. Ten eerste is het belangrijk dat je alleen de ruimtes verwarmd waar je bent. Hierbij is het belangrijk dat je de deuren dicht houdt. Anders kan de warmte gemakkelijk ontsnappen en stook je voor niks. Het is handig om ‘s nachts de thermostaat laag te zetten. Je ligt in bed dus in principe hoef je huis niet zo goed verwarmd te worden als overdag. Als laatste is het een goed idee om de thermostaat uit te zetten als je weggaat.

http://isoselspouwmuurisolatie.nl/na-isoleren-spouwmuur