Animatie maken
Image default
Gezondheid

Hoe fysiotherapie bij diabetes de bloedglucose verlaagt

De stofwisselingsziekte diabetes leidt ertoe dat het lichaam niet in staat is de bloedsuiker in evenwicht te houden. De alvleesklier maakt geen of weinig insuline aan en/of het lichaam is ongevoelig geraakt voor dit hormoon. De ziekte is niet te genezen, maar middels een gezond eetpatroon, het verliezen van eventuele overtollige kilo’s en het regelmatig bewegen kunnen de symptomen zoveel mogelijk worden beperkt. Speciale fysiotherapie bij diabetes levert hieraan een belangrijke bijdrage. 

Beweging en bloedglucose

Een fysiotherapeut kan een belangrijke rol bij de behandeling van diabetes spelen. Bij Fysiotherapie Beatrixpark, de grootste aanbieder van fysiotherapie in de omgeving van Veenendaal, kunt u op een professionele behandeling rekenen. De expert op dit gebied, die naast fysiotherapie bij diabetes ook andere behandelingen zoals dry needling in Veenendaal uitvoert, heeft hiervoor een speciaal beweegprogramma ontwikkeld.  Beweging vermindert de hoeveelheid glucose in het bloed en stimuleert de werking van insuline. Doordat de suiker zo makkelijker uit het bloed verdwijnt, zal de glucosespiegel dalen.

 

 

 

Een voorzichtig opgebouwd programma in combinatie met leefstijltips

Het programma dat door de in omgeving van Veenendaal gevestigde specialist is opgezet, is gebaseerd op een nauwkeurig stappenplan. Daarbij is het belangrijk om te onderstrepen dat bewegen niet hetzelfde is als intensief sporten. Fysiotherapie bij diabetes wordt voorzichtig opgebouwd. De oefeningen kunt u vervolgens in uw dagelijks leven implementeren. De behandelingen bestaan tevens voor een klein deel uit tips en adviezen van de therapeut omtrent een gezonde leefstijl.

Individuele behandelingen en groepstherapieën

Zoals u weet bestaan er verschillende typen diabetes. Type I en II zijn daarvan het bekendst. Fysiotherapie Beatrixpark kan uw vragen omtrent fysiotherapie bij diabetes helder beantwoorden en u over de behandelmogelijkheden vertellen. Zoals gezegd bent u hier behalve voor dit type behandeling ook voor andere behandelingen zoals dry needling in Veenendaal aan het juiste adres. In tegenstelling tot op diabetes gerichte fysiotherapie vinden dry needling in Veenendaal en de meeste andere therapieën op individuele basis plaats.