Animatie maken
Image default
Marketing

Hoe werken animaties?

 

Bedrijven zoals Tim en Tom animaties kunnen er zomaar voor zorgen dat jouw website een stuk vaker bezoekt wordt. Het toevoegen van animaties is namelijk een effectieve manier om mensen aan te trekken tot jouw website. Hieronder lees je hier meer over.

Wat zijn animaties precies?

Een animatie is te definiëren als een serie snel opeenvolgende beelden. Deze beelden zorgen voor een illusie, namelijk voor een illusie van een bewegend beeld. Alle beelden die  in de animatie zitten worden ook wel frames genoemd. Wanneer je een animatie maakt, ben je aan het animeren. Het maken van een animatie duurt vaak best wel lang. Het is namelijk een nauwkeurig proces: je wilt er wel voor zorgen dat jouw website er zo goed mogelijk uitziet. Voordat er een animatie voor jouw website gemaakt kan worden, zul je verschillende bestanden moeten aanleveren. Denk hierbij aan een (eventuele) stijlgids, de kleurcodes en lettertypes die op de huidige website worden gebruikt en het logo van jouw bedrijf. Op deze manier kunnen de animaties in jouw huisstijl worden gemaakt.

Hoe wordt een animatie ontwikkeld?

Wanneer je een animatie wilt maken, zul je verschillende stappen moeten doorlopen. Als allereerste zul je een concept moeten ontwerpen. Dit concept wordt vaak gemaakt op basis van een gesprek. Tijdens dit gesprek leg jij in details uit welke inhoud de animatie moet bevatten. Wat is de boodschap die je wilt overbrengen? Welke emotie(s) moet er opkomen bij de bezoeker van de website? Wanneer dit concept duidelijk is, zal er een script worden gemaakt en een storyboard opgetekend. In deze fase zul je een paar duidelijke schetsen ontvangen en lijkt het dus op een echt script. Vervolgens wordt de video gemaakt en zullen er eventuele voice-overs worden toegevoegd om de video levend te maken. 

Waarom een animatie een goede toevoeging is

Een animatie is een marketingstrategie waarmee je ervoor kan zorgen dat bezoekers langer op je website blijven. Steeds meer ondernemers realiseren zich dit, omdat een animatie zorgt voor een gemengde hoeveelheid communicatievormen. Hierdoor zorg je ervoor dat je website niet alleen uit tekst bestaat, maar ook wat bewegende onderdelen bevat. Dit maakt het automatisch een stuk aantrekkelijker. Een animatievideo is een ideale techniek om een uitlegvideo te maken, omdat het vaak lastigere informatie hapklaar uitlegt aan de kijker. Hierdoor hoeft een animatievideo niet alleen effectief te zijn voor externe klanten, maar kun je er ook optimaal gebruik van maken voor jouw interne werknemers. Klinkt een animatie als muziek in jouw oren? Vraag dan meer informatie op bij Tim en Tom of doe onderzoek op het internet.