Animatie maken
Image default
Aanbiedingen

Met dit materiaal geniet je het hele jaar door van je tuinmeubilair!

Wanneer je mooi tuinmeubilair hebt aangeschaft is het zonde als de meubels een half jaar, of misschien wel langer, binnen staan. Je hebt een mooie tuinset uitgekozen die goed past bij je tuin, dus dan wil je er ook veel gebruik van kunnen maken! Wat zijn nou handige soorten materiaal voor tuinmeubilair, zodat je er het hele jaar van kan genieten? Wij vertellen je er hier meer over!

 

Teakhout

Een goede keus wanneer het gaat om het materiaal van je tuinmeubels, is teakhout. Teakhout is een hardhoutsoort die goed tegen weer en wind bestand is. Daarom kan je het dus prima het hele jaar buiten laten staan! Teakhout wordt bijvoorbeeld ook veel gebruikt in scheepsbouw, omdat het erg goed kan tegen de verschillende weersomstandigheden en temperatuurschommelingen op zee. Na een lange tijd buiten te hebben gestaan kan teakhout gaan verkleuren. Vind je dit niet mooi? Behandel het hout dan met bijvoorbeeld een teak protector. Dit zorgt ervoor dat de mooie bruine kleur van het hout langer blijft. 

Naast dat teakhouten tuinmeubelen goed tegen allerlei weersomstandigheden kunnen, is het ook nog eens erg zwaar en stevig, waardoor het dus niet snel zal omvallen. Ook zal het niet snel kapot gaan. Ideaal voor in de tuin dus!

 

Kunststof

Naast teakhouten tuinmeubelen is kunststof ook een goede optie wanneer je tuinmeubelen wil die duurzaam zijn. Kunststof verweert niet snel en gaat ook niet snel kapot. Je moet het misschien alleen af en toe schoonmaken, maar het zal niet snel lelijk worden. Een nadeel aan kunststof tuinmeubilair is wel dat het niet goed tegen de straling van de zon kan. De straling kan de kleur van de kunststof doen vervagen. Tegenwoordig hebben veel tuinmeubelen wel een beschermende laag tegen UV-straling die ervoor zorgt dat het materiaal lang mooi blijft. Maar om je tuinmeubilair alsnog goed te beschermen, is het aan te raden om een goede beschermhoes om de meubels te doen wanneer je ze niet gebruikt. Zo hoef je ze niet steeds buiten te zetten elke keer als je in de tuin wil zitten! 

 

Allerlei soorten materiaal

Zo zijn er nog wel meer weersbestendige materialen waar je voor kunt kiezen, denk bijvoorbeeld aan aluminium of touw van polyester. Kijk bij 4seizoenentuinmeubelen voor mooie tuinsets voor in jouw tuin.

 

https://www.animatie-maken.nl/