Animatie maken
Image default
Aanbiedingen

De 6 Veiligste Tips Voor Een Elektrische Deken

Wanneer u tijdens koude winternachten wat extra warmte nodig hebt (en de thermostaat niet hoger wilt zetten), kan een elektrische deken een grote hulp zijn. Maar voordat u tot aanschaf overgaat, moet u rekening houden met een aantal opties en voorzorgsmaatregelen. Hier leest u hoe u zeker weet dat u de beste (en veiligste!) elektrische deken koopt.

 

1. Ja, de stof kan zowel veilig als behaaglijk zijn.

 

Elektrische dekens zijn meestal gemaakt van polyester microvezel of fleece. Laat het woord polyester je niet afschrikken; deze dekens zijn vaak superzacht en pluche. U kunt ze soms ook vinden van acryl (dat niet zo lekker aanvoelt) of katoen (dat brandbaarder is), maar uw beste optie is polyester.

2. Overweeg de warmte-instellingsopties.

 

Veel dekens hebben meerdere standen, zodat u de warmte naar wens kunt instellen. Sommige dekens hebben zelfs een dubbele verwarming met twee afstandsbedieningen die zowel door u als uw slapende partner kunnen worden gebruikt.

3. En vergeet de lengte van het snoer niet.

 

Die kan variëren; zorg ervoor dat je er een koopt die lang genoeg is om je bed te bereiken als de stekker in het stopcontact zit.

4. Weet hoe u het veilig gebruikt.

 

Als u een elektrische deken gebruikt, moet deze altijd plat liggen (nooit opgevouwen of verfrommeld) om overmatige warmteontwikkeling te voorkomen. En er mag niets bovenop de deken liggen – dat geldt voor u, een andere deken of andere voorwerpen zoals een kussen of boek. Dit kan de warmte vasthouden en de spoelen in de deken beschadigen. En laat de deken natuurlijk nooit op als u hem niet gebruikt. Kies voor een deken met een automatische uitschakelfunctie voor het geval u het vergeet.

5. U kunt (en moet!) sommige elektrische dekens wassen.

 

Hoewel “elektrisch” vaak synoniem is met “uit de buurt van water houden”, kunnen veel elektrische dekens in de wasmachine worden gewassen voor eenvoudig onderhoud. Zorg ervoor dat u de instructies op het wasetiket volgt en het snoer, de afstandsbedieningen en eventuele andere accessoires verwijdert. Kijk op de verpakking om te zien of de deken in de wasmachine kan voordat u hem koopt.

6. Herken wanneer het tijd is om de deken te vervangen.

 

Als u een elektrische deken goed verzorgt en gebruikt, kan hij tot 10 jaar meegaan. Als u merkt dat de warmte niet gelijkmatig wordt verdeeld of als de deken op bepaalde plekken verkleurd is (een teken dat er inwendige verbranding is), is het tijd voor een nieuwe.

Veiligheidstips elektrische dekens

De elektrische dekens van tegenwoordig zijn veel veiliger dan tientallen jaren geleden. Er wordt tegenwoordig minder wattage gebruikt voor elektrische dekens, zodat de kans kleiner is dat ze zo warm worden dat ze brand veroorzaken. De meeste elektrische dekens zijn voorzien van een veiligheidsmechanisme, zodat ze na een bepaalde tijd uitschakelen. Zelfs met dergelijke voorzorgsmaatregelen is het het beste om te weten hoe elektrische dekens op een veilige manier gebruikt kunnen worden.

Alle elektrische dekens moeten een veiligheidstest ondergaan door een nationaal erkend bedrijf, zoals Underwriters Laboratories (UL). Als de verpakking van de elektrische deken geen UL-keurmerk heeft, gebruik dan een ander merk. Het is beter om meer te betalen voor een product dat op veiligheid is getest dan om een hogere prijs te betalen voor een defecte deken.

Controleer voor gebruik

Haal altijd de stekker uit het stopcontact als u uw elektrische deken niet gebruikt, en controleer hem op slijtage voordat u hem aanzet. Een versleten of gescheurde elektrische deken is een veiligheidsrisico. Als de draden gerafeld zijn of slijtage vertonen, is het tijd voor een nieuwe deken. Vouw uw elektrische deken niet op, want dat kan schade aan het binnenwerk veroorzaken. Rol de deken in plaats daarvan op voordat u hem in een kast of la legt.

Hoe gebruik je een elektrische deken?

Wanneer u klaar bent om uw elektrische deken te gebruiken, spreidt u hem over het bed zoals u een gewone deken zou spreiden. Zorg ervoor dat het bedieningselement aan het voeteneinde van het bed ligt, zodat het niet dicht bij uw gezicht of hoofd is.

De meeste elektrische dekens hebben afneembare snoeren en bedieningselementen om het reinigen te vergemakkelijken. Steek het bedieningselement in de deken en steek de stekker van de deken in het stopcontact. Wanneer u klaar bent voor warmte, zet u de regelaar op de gewenste stand. Stop de deken niet onder uw matras om schade aan uw matras te voorkomen. Laat de randen van de deken over het bed hangen als een dekbed of sprei.

Als u uw elektrische deken op de juiste manier gebruikt en onderhoudt, zult u er jaren plezier van hebben. Zorg ervoor dat u alle veiligheidsinstructies opvolgt en controleer uw deken op slijtage. Nu hoeft u alleen nog maar lekker onder de dekens te kruipen en te genieten van uw warme bed.

 

https://www.gfgmarketing.nl/vijf-voordelen-van-elektrische-dekens-die-u-misschien-niet-wist/