Animatie maken
Image default
Aanbiedingen

Met washi tape kunstwerken maken

Washi tape? Heb je daar wel eens van gehoord? Washi tape is een decoratief plakband welke je vooral gebruikt ter decoratie. Een envelop dichtplakken? Dat doe je niet met een gewoon plakbandje maar met washi tape! Dat ziet er veel leuker uit! Vooral omdat er allemaal verschillende soorten kleurtjes en printjes zijn. Bovendien is dit knutseltape scheurbaar. Je hoeft het dus niet speciaal op zo’n plakbandhouder te doen om losse stukjes te krijgen. Je scheurt eenvoudig een stukje af. En vind je dat niet netjes? Dan moet je er toch maar aan wennen, want dat is eigenlijk wel een beetje de charme van dit Japanse plakband.

 

Washi tape voor jong en oud

Het Japanse knutseltape wordt in de volksmond ook wel Masking tape genoemd. Waarschijnlijk omdat het materiaal dezelfde eigenschappen als schilderstape heeft. Je kunt het scheuren, maar wat ook heel handig is; je kunt het zo weer verwijderen, zonder dat het lijmresten achter laat. Dat laatste is echt een heel groot voordeel! Zo kunnen je dus ook dingen in je huis met het decoratietape versieren. En als je er op uitgekeken raakt, dan is er geen man over bood, dan haal je de tape en gewoon weer af en doe je er weer een nieuwe versiering op!

 

Decoratief plakband leuk om mee te knutselen

Washi tape wordt voor allerlei knutsel zaken gebruikt. Men gebruikt het voor agenda’s en notitieboekjes, men gebruikt het op enveloppen en briefpapier, men gebruikt het om foto’s op een wand te plakken en men gebruikt het om objecten te decoreren en er zelfs hele kunstwerken van te maken. Ja bedenk je eens een grote boom op je muur welke bestaat uit allemaal kleine afgescheurde tapejes. Dat is niet makkelijk hoor, zeker niet! Maar wel een uitdaging. Op Masking-tapes.nl moet je maar eens enkele blogs lezen met inspiratie. Als je nog niet creatief was, dan wordt je het wel! Op deze zelfde website vind je trouwens al die tapes. Leuk met zebra printje, met kattenpootjes, met roosjes, sterretjes en streepjes. We zijn nu al benieuwd naar jouw eerste kunstwerk! 🙂

https://www.masking-tapes.nl/