Animatie maken
Image default
Particuliere dienstverlening

Online scheiden: lage kosten en weinig moeite

Online scheiden is dé manier om geld te besparen en zonder teveel moeite een punt achter jullie relatie te zetten. Het is altijd vervelend om uit elkaar te gaan, maar soms is het gewoonweg het beste. Je zoekt samen natuurlijk naar de beste manier om de wegen van elkaar te scheiden en op onnodige problemen zit je niet te wachten. Dan is een goede communicatie erg belangrijk, en het liefst met zo min mogelijk tussenpersonen. Online scheiden kan dan de oplossing bieden. Hieronder leest je meer over de mogelijkheden.

De voordelen van een dergelijke scheiding

Tegenwoordig kun je met behulp van een simpele muisklik veel informatie zelf al vinden op het internet. Dat betekent dat je in mindere mate afhankelijk bent van een mediator, advocaat of rechter. Zodoende ben je ook minder geld kwijt en kun je het proces aanzienlijk versnellen. Ook het feit dat je zelf kunt kiezen hoe je het best met elkaar communiceert, vergemakkelijkt het onderlinge contact. Het kan zo zijn dat jullie het liefst telefonisch met elkaar praten, maar het contact kan ook per post of zelfs via een WhatsAppgroep verlopen.

Doe onderzoek naar de subsidiemogelijkheden

Omdat je in veel gevallen gebruik kunt maken van een subsidieregeling, maak je met online scheiden meestal minder kosten. Je kunt kijken of je in aanmerking komt, en een online echtscheiding aanvragen bij de Echtscheidingswinkel. Als je geen recht hebt op subsidie wordt er een vast bedrag gehanteerd, ongeacht de duur van de scheiding. Dat is nog eens aangenaam.

Ontdek hoe online scheiden in zijn werk gaat

Bij online scheiden met behulp van de Echtscheidingswinkel kunnen jullie allebei de aanvraagformulieren invullen waarna er contact wordt opgenomen, zowel met jullie individueel als gezamenlijk. Een specialist noteert zorgvuldig de afspraken en zorgt ervoor dat het proces soepel verloopt. De alimentatie wordt berekend en de stukken worden aan de rechtbank bezorgd. Als de echtscheiding bij de gemeente is ingeschreven, is het proces binnen een paar weken afgerond. Wacht dus niet langer en zet de volgende stap in jullie leven.

https://www.echtscheidingswinkel.nl/