Animatie maken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Salarisadministratie niet zelf doen

Vaak kiezen bedrijven ervoor om hun salarisadministratie uit te besteden. Het is vaak geen heftige overweging aangezien het normaal gesproken erg veel tijd kost om zelf te doen, wat niet handig is voor werkgevers. Ook moet je goed op de hoogte zijn van de regelgeving en de nodige kennis hebben van dit soort zaken, zodat het nauwkeurig genoeg verwerkt kan worden. Het is vaak de grootste kostenpost voor een werkgever, dus het is ook een belangrijke zaak dat dit op de correcte manier gedaan wordt. Het uitbesteden van je salarisadministratie kan dus erg veel tijd besparen. Je kan daarnaast je werknemers doorverwijzen naar je salarisadministrateur, waardoor je hier verder geen omkijken naar hebt.

Het uitvoeren van de salarisadministratie door een accountantskantoor zorgt ervoor dat je weet dat dit gebeurd door mensen met de juiste kennis en kunde. Het risico op boetes van de belastingdienst omdat iets verkeerd is, wordt hiermee naar het minimum gereduceerd. Je kans je op deze manier als ondernemer zorgeloos bezig houden met je zaak, terwijl je er vanuit kan gaan dat je werknemers de loonstroken en het salaris op tijd ontvangen.

Accountantskantoren gebruiken hier vaak gebruiksvriendelijke systemen voor, waar alle gegevens door werknemers en werkgevers ingezien kunnen worden. Hierin staat bijvoorbeeld in een overzichtelijk dashboard alle informatie over de loonstroken, jaaropgaves, loonmutaties en loonaangiftes. Vaak kunnen in die systemen ook vakantiedagen worden aangevraagd en ingezien.

WEA accountants is zo een accountants bureau waar je de salarisadministratie kan uitbesteden, waardoor jij verder geen zorgen hebt hierover. Met hun gebruiksvriendelijke systeem kan je alles zelf makkelijk inzien en ben je altijd op de hoogte van vakanties van werknemers. Ook declaratieformulieren zijn hier bijvoorbeeld gemakkelijk in te zien. De systemen zijn vaak gecombineerd met een algeheel administratie systeem, wat WEA ook voor haar rekening kan nemen. Zij beheren dan jouw administratie en jij kan gemakkelijk in het systeem facturen uploaden en de cijfers van het bedrijf zien. Veel processen kunnen hierin geoptimaliseerd worden.

http://weanaaldwijk.nl