Animatie maken
Image default
Toerisme

Vakantie in Bulgarije

vakantie in bulgarije

 

Bulgarije is een opvallend veelzijdig land: hier vindt u de zonnige stranden van badplaatsen, besneeuwde skipistes, pittoreske natuurparken, oude monumenten, heerlijke gerechten en uitstekende mogelijkheden voor genezing van volwassenen en kinderen. De lokale bevolking is gastvrij en gastvrij en de prijzen, die belangrijk zijn, redelijk betaalbaar, zijn helemaal niet Europees.

Het land is verspreid in Zuidoost-Europa op het Balkan-schiereiland. Vanuit het oosten wordt het gewassen door de Zwarte Zee: de lengte van de zeekust is hier 400 kilometer. De zuidelijke buren van Bulgarije zijn Griekenland en Turkije, in het westen grenst het land aan Servië en Noord-Macedonië, en in het noorden – aan Roemenië.

Bulgarije is altijd een kruispunt geweest van wegen van Europa naar het Midden-Oosten en Azië, en daarom was het in alle historische perioden van belang voor naburige volkeren die sporen van hun verblijf op Bulgaarse bodem hebben achtergelaten. Er zijn graven van Thracische koningen, theaters van de oude Grieken, oude Romeinse stadions, middeleeuwse kastelen van de koningen van het eerste en tweede Bulgaarse koninkrijk, Ottomaanse moskeeën, enz. Er staan ​​negen objecten op het grondgebied van het huidige Bulgarije die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Het natuurlijke landschap van Bulgarije is erg divers. Zo strekken het Balkangebergte zich uit over het hele grondgebied van het land: van de verste noordwestelijke regio’s tot de kust van de Zwarte Zee. Bergen en rivierdalen beslaan bijna alle westelijke en zuidelijke regio’s van het land. De hoogste top in Bulgarije en in heel Oost-Europa is de berg Musala (2925 meter boven zeeniveau), torenhoog op de Rila-bergketen. In het zuiden van het land zijn laaglanden en lage bergen Strandzha en Sakar, in het noorden is het gebied laagland en in het oosten is de kust van de Zwarte Zee.

 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html