Animatie maken
Image default
Meubels

Voordelen van een kleine keuken

Voordelen van een kleine keuken

Als je van koken houdt, klinkt een grote, ruime keuken met een eiland waarschijnlijk als een droom die uitkomt. In werkelijkheid heeft niet iedereen de keuken van zijn dromen in zijn appartement of huis. Kleine keukens komen veel vaker voor, vooral als je een appartement of een kleiner of ouder huis. Maar, terwijl u misschien keukennijd krijgt wanneer u het huis van een vriend bezoekt of op internet surft, zijn er een paar voordelen aan een kleine keuken.

Alles heeft een plaats. Mensen met minder ruimte in hun keuken moeten heel goed worden in ruimtebeheer. Dit betekent dat elk voorwerp in de keuken een specifieke plaats heeft en dat sommige hulpmiddelen meer dan één doel dienen.

Minder is meer. Dit klinkt misschien vergelijkbaar met de vorige uitspraak, maar er is een verschil. Als je geen extra ruimte over hebt, kun je met minder spullen in je keuken bepalen welke apparaten en kookgerei je echt nodig hebt en gebruikt en welke je kunt wegdoen. Hoeveel potten heb je nodig?  Door deze vragen te stellen en te beantwoorden kunt u uw keuken organiseren en alles wegdoen wat u niet nodig hebt of waar u geen ruimte voor hebt. Dit kan op zijn beurt de handeling van het koken vereenvoudigen, omdat je minder keuzes hoeft te maken als je nog maar twee serveerschalen hebt of geen gespecialiseerd gereedschap meer hebt dat maar één doel dient.

Er wordt minder voedsel verspild. Hoewel uw koelkast en vriezer niet noodzakelijkerwijs kleiner zijn in een mini keuken, is uw provisieruimte dat waarschijnlijk wel. Deze kleine keuken ruimte om voedsel op te slaan betekent dat het voedsel dat je hebt sneller op is. Het betekent ook dat je minder snel vergeet wat je in je voorraadkast of koelkast hebt staan. Minder ruimte voor opslag zorgt er ook voor dat u alleen de boodschappen koopt die u voor een week of zo tegelijk nodig hebt, omdat er niet veel ruimte is om grote hoeveelheden van iets in te slaan.

Gemakkelijker schoon te maken. Het is geen geheim dat een kleine keuken minder oppervlakte heeft wat betekent dat er minder schoongemaakt hoeft te worden. En omdat elk oppervlak op een economische manier moet worden gebruikt, is het moeilijk om vuile vaat lang in de gootsteen of op het aanrecht te laten staan, omdat die ruimte later op de dag waarschijnlijk weer moet worden gebruikt.

Er is een bekend gezegde over te veel koks in de keuken. In letterlijke en fysieke zin geldt dit gezegde voor mini keuken, omdat er eenvoudigweg niet genoeg ruimte is voor meer dan één of twee mensen om zich comfortabel te bewegen. Voor degenen die graag samenkomen in de keuken of als gezin eten maken, kan dit een nadeel zijn, maar voor degenen die liever niet te veel mensen in de weg hebben of die overheersende familieleden of vrienden uit hun keuken willen houden, is de mini keuken ruimte een voordeel.

kleine keuken