Animatie maken
Image default
Auto's en Motoren

Zo verwijder je insecten van je auto – Een stapsgewijze handleiding

Als je veel rijdt, is het bijna onvermijdelijk dat je auto te maken krijgt met insecten die zich vasthechten aan de lak en de voorruit. Het is belangrijk om deze insecten tijdig te verwijderen om schade aan de lak te voorkomen. Insectenresten bevatten zuren die de lak kunnen aantasten en als ze niet op tijd worden verwijderd, kan dit resulteren in blijvende vlekken. In deze handleiding laten we je zien hoe je op een veilige manier insecten van je auto kunt verwijderen.

Benodigdheden

Voor het verwijderen van insecten van je auto heb je de volgende benodigdheden nodig:

  • Een emmer met warm water

  • Een insectenverwijderaar

  • Een spons of washandschoen

  • Een tuinslang met spuitmond

Stap 1: Spoel de auto af met water

Gebruik de tuinslang om de auto af te spoelen met water. Hierdoor worden de loszittende insecten alvast verwijderd. Als de auto nog droog is, kunnen insectenresten tijdens het wassen krassen veroorzaken.

Stap 2: Breng insectenverwijderaar aan

Breng de insectenverwijderaar aan op de plaatsen waar de insecten zich bevinden. Laat de spray enkele minuten intrekken. Het is belangrijk om een insectenverwijderaar te gebruiken die veilig is voor de lak van je auto. Controleer daarom altijd het etiket voordat je het product gebruikt.

Stap 3: Was de auto

Was de auto met behulp van een spons of washandschoen en warm water. Begin bovenaan en werk naar beneden. Zorg ervoor dat je de auto niet in de volle zon wast. Spoel de spons of washandschoen regelmatig af om te voorkomen dat de insectenresten weer op de lak terechtkomen.

Stap 4: Spoel de auto af met water

Gebruik de tuinslang om de auto af te spoelen met water. Zorg ervoor dat alle resten van de insectenverwijderaar en de insecten zelf zijn verwijderd.

Stap 5: Droog de auto

Droog de auto af met een zachte doek om watervlekken te voorkomen. Wrijf voorzichtig over de lak om beschadigingen te voorkomen.

Tips om beschadiging van de lak te voorkomen

  • Gebruik geen hogedrukspuit om de auto af te spoelen, dit kan de lak beschadigen.

  • Wrijf niet te hard met de spons of washandschoen om krassen te voorkomen.

  • Gebruik geen schuursponsjes of andere agressieve schoonmaakmiddelen.

 

 

Hopelijk is zo de vraag: “Hoe insecten van auto verwijderen” beantwoord. Voor meer informatie kun je naar Aensõ.

https://aenso.nl/