Animatie maken
Image default
Woning en Tuin

Deens: hét adres voor kwaliteitsartikelen van namen als HKliving, KEK Amsterdam en Urban Cotton

Een van de topmerken waarvoor je 24/7 kunt aankloppen bij Deens is HKliving. We hebben het over een Nederlands label opgericht door Sander Klaver en Emiel Hetsen in 2008. De allereerste lijn – deze betrof 28 producten – was zo succesvol dat direct in het eerste jaar al orders uit 12 verschillende landen binnenkwamen. De ontwerpen vallen op door een bijzondere mix van fris modern en degelijk ouderwets. Kenners hebben het over een eclectische stijl. Het eclecticisme (kenmerken van diverse stromingen worden op een vernieuwende wijze gecombineerd) komt ook voor in de mode, architectuur en kunst. Op dit moment verkoopt Deens onder meer schilderijen, kussens, koffietafels, eetkamerstoelen, glazen en servies van HKliving.

Urban Cotton Amsterdam is ook een successtory van eigen bodem. Dit is een zogenoemd niche-merk. De ontwerpers richten zich volledig op één product, in dit geval kleden voor aan de muur. Alle wandkleden worden van 100% biologisch katoen gemaakt. Ze kunnen los of met een ophangsysteem geleverd worden. Het Urban Cotton atelier staat in Amsterdam-Noord. Er wordt gewerkt met graffiti artiesten, fotografen, grafisch vormgevers et cetera. Ieder kleed wordt met de hand gemaakt en is volkomen uniek en authentiek.

We hebben twee populaire labels kort toegelicht. Om recht te doen aan de volledige Deens collectie noemen nog enkele namen en producten. De meeste hiervan zijn op voorraad en kun je deze week al in huis hebben. Creative Lab Amsterdam behang. Een hangmat van Fatboy. Essenza beddengoed. Een eettafel van het merk Nordal. Oyoy vloerkleden. Tafelkleden van ferm LIVING. HAY eettafelstoelen. Bijzettafeltjes van HOUE. Studio ROOF maskers. Multifunctionele matrassen van Karup Design.

Compleet is de opsomming hierboven zeker niet. Om je weg te vinden in het eindeloos grote en gevarieerde aanbod van Deens adviseren we concreet te zoeken op product of productroep. De hoofdcategorieën die het Deens-team aanhoudt, zijn:

woonaccessoires;

woontextiel;

wanddecoratie;

meubelen;

verlichting;

keukenaccessoires;

badkameraccessoires;

lifestyle;

tuin;

kids.

https://www.deens.nl/nl