Animatie maken
Image default
Woning en Tuin

Nieuwe kansen doen zich altijd voor

Met de opening van 2022 is er een nieuwe kans ontstaan ​​vanwege subsidie ​​isolatie. Dit betekent dat het plaatsen van isolatie rond het huis betaalbaarder is geworden vanwege de mogelijkheid om een​​deel van uw geld terug te krijgen van de overheid. Het percentage dat u terug kunt krijgen is dit jaar opgelopen tot wel 30% van uw inleg. Het is daarom een​​zeer goede gelegenheid geworden om te investeren in isolatie rondom het huis. Naast de procentuele stijging zijn er het afgelopen jaar ook andere wijzigingen geweest in de subsidie ​​die van invloed kunnen zijn op de manier waarop u uw woningisolatie plant.

Nieuwe veranderingen

De nieuwe wijzigingen in het systeem kunnen zeer gunstig zijn, maar de enige mensen die in aanmerking komen voor deze service zijn degenen die in 2022 zijn begonnen met de isolatie van hun huis. Dit betekent dat mensen die vorig jaar met isolatie zijn begonnen, niet in aanmerking komen voor het nieuwe systeem. Naast de procentuele stijging tot 30%, is ook de oppervlaktebehoefte gedaald van 25 naar 20 kubieke meter. Dit betekent dat ook mensen met minder oppervlakte om te isoleren subsidie ​​kunnen krijgen. De 2 eisen aan isolatiemaatregelen blijven echter staan, maar accepteren vloer- en bodemisolatie niet meer als aparte onderdelen.

Geschiktheid

Naast alle nieuwe wijzigingen aan het systeem zelf, is ook de groep die de subsidie beheert veranderd. De vorige groep SEEH is eind 2020 afgetreden, dus de nieuwe groep ISDE is nu verantwoordelijk voor het beheer van subsidie kwesties. Geschiktheid wordt bepaald door het aantal voorwaarden waaraan is voldaan. Een van deze voorwaarden is de eis van 2 isolatiemaatregelen waar twee verschillende soorten isolatie gedaan moet worden om te voldoen. Maar u kunt ook subsidie ​​krijgen door deze te combineren met andere energiebesparende opties. Ook zijn er eisen gesteld aan hoeveel je kunt krijgen en wanneer het aangevraagd kan worden.