Animatie maken
Image default
Woning en Tuin

Zonnepanelen plat dak

Heeft u een huis met een plat dak en wilt u zonnepanelen laten plaatsen? Met de service van Solention kunt u zelfs zonne-energie opwekken vanaf uw platte dak. Door eens contact op te nemen met de vakmensen van Solention komt u achter de mogelijkheden bij het plaatsen van zonnepanelen op jouw platte dak.

Voordelen van zonnepanelen plat dak

Je zou denken dat het niet ideaal is om zonnepanelen op een plat dak te plaatsen. Doordat het plat is kan het niet goed in de richting van de zon worden geplaatst. Nee, dit is onzin! Met een plat dak ben je juist heel flexibel bij het plaatsen, zo is de prijs ook gelijk aan een installatie op een schuin dak. Er zijn zeker nog meer voordelen te bedenken voor panelen op een plat dak zoals:

  • sneeuw komt niet meer direct op het dak terecht en wordt gesmolten door de panelen

  • panelen draaien mee met de zon

  • ze zijn niet in het zicht

  • zelf plaatsen is mogelijk op een veilige manier

  • er is geen vergunning nodig

  • ze kunnen mee verhuisd worden

 

Kiezen voor zonnepanelen plat dak?

Ook worden er kosten bespaard door zonnepanelen op een vlak dak te plaatsen. Je ziet ze dan ook niet vaak op platte daken, dit betekent niet dat ze er niet zijn. Panelen op een plat dak zijn juist minder goed zichtbaar en zijn er dus wel. Zo zie je ze niet van veraf, pas wanneer je op het dak staat of er boven. Ook zonnepanelen op uw platte dak? Bezoek eens de website van Solention