Animatie maken
Image default
Bedrijven

Wat is een animatiefilm?

Een animatiefilm is een filmopname niet van levende acteurs maar in de plaats daarvan getekende figuren of levenloze materie zoals bijvoorbeeld kleifiguurtjes optreden. Deze tekenfilms worden gefilmd in een aparte enkelbeeldtechniek, hiermee wordt eigenlijk bedoeld dat de beelden een voor een worden opgenomen en niet aan één stuk.

Voorbeelden animatiefilm

Je kent zeker en vast wel enkele animatiefilms als ik je zou vragen om er een paar op te sommen. Iedereen heeft wel al ooit eens naar animatiefilms gekeken vooral toen ze nog klein waren. Eén van de meest bekende animatiefilms zijn dan onder andere Mickey Mouse, Shrek, Toy Story, Ice Age en nog veel meer.

Er zijn een aantal meest succesvolste producenten van computeranimatie deze zie je ook altijd voordat de film begint dit zijn vooral Pixar Animation Studios, DreamWorks Animation Studios en Blue Sky Studios.

Bedrijven

Een animatiefilmpje niet enkel gemaakt voor op televisie of in de cinema op groot doek af te spelen. Tegenwoordig maken veel bedrijven ook gebruik van een korte animatiefilmpje om hun bedrijf te promoten of hun boodschap op een vlotte en toffe manier over te brengen.

Bedrijven gebruiken een animatiefilmpje op hun webpagina of social mediakanalen vooral omdat dit een betere vorm van communicatie is in de plaats van de klant of bezoeker een stuk tekst te laten lezen. Een animatiefilmpje is ook gemakkelijk om op je mobiel of tablet te bekijken, dit maakt het dus handiger voor klanten en vaak stimuleert het hen om te blijven op de webpagina of om niet weg te klikken.

3 redenen om gebruik te maken van animatiefilmpjes

  1. Animatie trekt meteen de aandacht, animatie heeft iets dat onweerstaanbaar is.
  2. Animatie laat zien aan de klant of bezoeker hoe creatief en dynamisch jij bent. Je laat zien aan de kijker dat er veel tijd is ingestoken en dat er niet enkel een draaiende camera ergens gericht op is.
  3. Een animatiefilmpje gebruiken is ideaal om jezelf te onderscheiden van de concurrent. Met een animatiefilmpje kun je heel goed je eigen stijl ontwikkelen.
https://viewglue.com/animatie-film-laten-maken/