Animatie maken
Image default
Bedrijven

Handig om te weten

Om een postpakket Suriname te versturen is het handig om een paar dingen te weten. Zodra een pakket naar het buitenland opgestuurd wordt komen er meer gegevens kijken dan alleen het adres van de ontvanger. Het is aan te raden om de verzenders postcode en huisnummer op de achterkant van het pakket te schrijven. Zo kan het pakket worden terug gestuurd als er bijvoorbeeld wat fout is gegaan bij het adres van de ontvanger.

 

Het douane formulier

Het douane formulier is, zoals de naam al verraad, voor de douane. Het laat zien wat er in het pakket zit, hoe zwaar het is en wat de waarde is. Als het pakket met track & trace verstuurd wordt, moet er een uitgebreider formulier worden ingevuld. Van de verstuurder moet de naam en adres op dit formulier, van de ontvanger naam, adres, telefoonnummer en land. Er moet ook worden aangegeven of het pakket bijvoorbeeld een geschenk, retour of verkoop product is.

Deze informatie is nodig voor de douane om te kijken of er geen illegale goederen het land in gebracht worden en of er inklaringskosten betaald moeten worden.

 

Track & Trace en verzekering

De verwarring tussen Track & Trace en het pakket verzekerd versturen is iets waar het bij sommige nog fout gaat. Track & Trace en verzekerd versturen staan los van elkaar. Bij het versturen kan ervoor gekozen worden om het pakket met Track & Trace te versturen, dan krijg je ook alleen de code mee om het pakket te volgen. Verder zitten hier geen extra’s bij.

Als het pakket verzekerd verstuurd wordt, krijg de verzender ook een Track & Trace code mee, maar hierbij komt ook de mogelijkheid om het pakket voor bepaalde bedragen te laten verzekeren. Bij de verzeker-optie is het verzendbedrijf aansprakelijk te stellen, bij Track & Trace alleen niet.