Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Onderhoudscontracten: waarom zou je er één moeten afsluiten?

 

Het wordt door alle leveranciers van cv-(combi)ketels aangeboden, maar door veel mensen wordt het gezien als gemakkelijk geld verdienen: het onderhoudscontract. Wanneer u een onderhoudscontract neemt, komt er één keer in de paar jaar iemand langs om uw cv-ketel na te kijken en wekken vaak de indruk dat ze niet echt wat doen. In deze blog lees je precies waarom je wel een onderhoudscontract zou moeten nemen en de clichés over boord zou moeten gooien.

De voordelen

Er zijn meerdere voordelen die een onderhoudscontract met zich meebrengt. Ten eerste en misschien wel één van de belangrijkste reden is dat je veel minder kans hebt op een storing. Vrij logische natuurlijk, maar wanneer u niet naar uw cv-ketel laat kijken komt u er ook niet achter wanneer er onderdelen aan vervanging toe zijn en daardoor wordt de kans op een defect vele malen groter. Het tweede voordeel aan een onderhoudscontract is dat je sneller wordt geholpen bij reparaties. De loodgieter of de installateur weet namelijk precies wat de staat is van uw cv-ketel en wat er nodig is om hem te repareren. Het derde voordeel aan het onderhoudscontract is het verlengen van de levensduur van je cv-ketel en niet heel onbelangrijk: de veiligheid van je cv-ketel gaat ervan vooruit!

Interesse in onderhoud?

In principe zijn er weinig nadelen aan het hebben van een onderhoudscontract. Het enige nadeel dat een onderhoudscontract met zich mee brengt, zijn de kosten. Wanneer u op zoek bent naar een goedkope loodgieter die periodiek uw cv-ketel van onderhoud voorziet is SAM Loodgieter Leiden de partner voor uw onderhoud. Wij komen jaarlijks of één keer in de twee jaar langs en voorzien u cv-ketel van een professionele onderhoudsbeurt, zonder dat het u te veel geld kost, zoals bij andere onderhoud partijen.