Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Mijn ervaring met een online poster maken

Afgelopen week heb ik voor het eerst online een poster gemaakt. Daarvoor ben ik aan de slag gegaan op Jilster. Ik ben namelijk de afgelopen maanden ontzettend druk bezig geweest met het voorbereiden van de opening van mijn nieuwe kledingwinkel. Rondom de opening van de zaak was ik van plan om een groot evenement te organiseren, zodat mensen op de hoogte zouden zijn van mijn nieuwe zaak. Om dit evenement te promoten leek het mij slim om posters te laten maken, zodat ik die op zou kunnen hangen in en rondom de stad. Dit zorgt ervoor dat ik meer publiek zal trekken. Maar hoe kwam ik terecht bij Jilster? En hoe zet je zo iets in elkaar? Ik deel graag mijn ervaringen met jullie in dit artikel.

Hoe kwam ik erop een online poster te maken?

Ik vond het moeilijk om zomaar ergens te beginnen dus startte ik met de meest gemakkelijkste stap. Ik ben gaan googelen op ‘online poster maken’ en zo stond Jilster eigenlijk al direct bovenaan de zoekresultaten. Op hun website las ik dat zij verschillende opties aanbieden, en mij de kans gaven om de poster in elkaar te zetten die ik in gedachte had. En het was helemaal niet ingewikkeld of moeilijk. Je hoefde er dus echt geen grafisch genie voor te zijn om een mooi resultaat in elkaar te zetten.

Mijn ervaringen met jilster

Zoals ik in de vorige alinea al zei hoefde je er geen grafisch genie voor te zijn, dat was voor mij een enorm voordeel. Ik ben namelijk helemaal niet zo creatief! Ook las ik op hun website dat zij mij de mogelijkheid aanbieden om de poster die ik heb gemaakt te krijgen in een PDF bestand. Dat betekent dus dat zij mij de mogelijkheid geven om zelf een drukker te zoeken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Jilster kan namelijk ook gewoon de posters voor mij uitdrukken in het formaat dat ik wil.

Ik koos ervoor om mijn poster te printen in een A3 formaat en in een A5 formaat. Zo kon ik ze ophangen door de stad heen en de A5 formaat posters kon ik als een soort flyers aanbieden aan de mensen in de buurt. Ik kreeg veel positieve reacties op mijn posters, en ik merkte al snel dat er veel interesse was in mijn evenement. Echt een aanrader dus, jilster!