Animatie maken
Image default
Kinderen

Papieren tafelkleed voor kinderfeestjes

Papieren tafelkleed voor kinderfeestjes

Heb jij een zoon of dochter en vier je binnenkort het verjaardagsfeestje thuis? Zorg dan dat je enkele papieren tafelkleden in huis hebt liggen. Natuurlijk kun je er voor kiezen om gewoon gezellig met z’n allen aan tafel te schuiven en daar gebak en frisdrank nuttigen. Maar als je geen tafelbedekking op je keukentafel hebt liggen, kan je dat nog wel eens duur komen te staan. Laatst mijn buurvrouw nog, zij had ook een kinderfeestje voor haar dochtertje georganiseerd. Alles leek goed te gaan, totdat zij er s’avonds achter was gekomen dat één van de kinderen met een stift op haar mooie tafelblad had geschreven. Wat ze ook probeerde, die strepen van die stift zijn er nooit meer af gegaan. Met een eenvoudig tafelkleed, een tafelzeil of desnoods een goedkoop papieren tafelkleed was dit waarschijnlijk niet gebeurd!

Zorg voor bescherming van je tafel

Als je dus iets met kinderen gaat organiseren adviseer ik je altijd om iets op tafel te leggen. Zo kunnen de kinderen zonder belemmeringen aan tafel zitten en hoef jij je hart niet vast te houden. En voor welk tafeltextiel je zelf ook kiest. Dat maakt niet zoveel uit. De ene mens heeft een voorkeur voor tafelzeil omdat dat vrij hygienisch is en makkelijk schoon te maken is. Maar een ander houdt helemaal niet van zeil en kiest dus liever voor een wasbaar tafelkleed. Ook zijn er veel mensen die nooit een tafelkleed op tafel hebben liggen. Voor hen adviseer ik om een paar papieren tafelkleden aan te schaffen en in de kast te leggen voor speciale gevallen. Mocht er dan eens een keer iemand blijven eten of aanschuiven, dan kun je je tafel gezellig aankleden en bescherm je je tafelblad ook nog eens tegen krassen of beschadigingen.

   

Kies voor een gezellig tafelzeilprint

Natuurlijk wil het oog ook wat. Dus kijk niet alleen naar comfort, maar ook naar de uitstraling. Een kinderfeestje op een pikzwart tafellaken? Niet doen! Nee, dan kun je beter kiezen voor een vrolijke print met ballonnen of andere feestelijkheden. Ook een tafelkleed met ruitjes of strepen valt meestal wel in de smaak!