Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Schitteren met een diamanten armband

Sieraden werden sinds het begin van het bestaan van de mensheid al gebruikt om het lichaam te versieren. Denk aan kettingen, oorbellen, ringen en ook armbanden. De populariteit van de armband dateert van de Romeinse tijd tot het heden. Maar waar moet u op letten bij de aanschaf van een diamanten armband?

   

Karaat gewicht diamant

Het gewicht van de gebruikte diamanten wordt uitgedrukt in karaat, dat bepaald onder andere de waarde van de diamant. Dus hoe groter de steen, hoe zwaarder deze is, hoe hoger het karaat is en dus hoe duurder de diamant en de armband uiteindelijk zijn. Het verschil in karaat is niet altijd voor het blote oog zichtbaar, maar een klein verschil in karaat kan al voor een groot prijsverschil zorgen.

 

Kleur diamant

Welke kleur diamanten u in uw diamanten armband wilt ligt natuurlijk geheel aan uw stijl en smaak. Maar er zit veel prijsverschil in de verschillende kleuren. Zo is doorzichtig, of wit, het duurst. Een goed doorschijnende diamant laat mooi het licht door en zorgt voor een prachtige schittering. Een gele diamant doet dit bijvoorbeeld niet zo mooi en is daardoor goedkoper.

 

Zuiverheid

Behalve gewicht en kleur is ook de kwaliteit van belang. Hierbij gaat het over de imperfecties die de diamant kan bevatten. Zit er ergens een klein scheurtje in, dan wordt de lichtinval op die plek tegengehouden. Ook hier gaat het weer om kleine verschillen die toch een groot verschil in prijs kunnen betekenen.

 

Slijpvorm

Als laatste is het ook belangrijk om na te denken over de slijpvorm van de diamanten die zijn gebruikt. Zo is de briljant de populairste slijpvorm en deze laat dan ook het beste het licht door. Een diamant is een product van de natuur en wordt door een deskundige in de gewenste vorm geslepen. Dit is een secuur werkje en moet op de millimeter na goed gebeuren. Hoe preciezer een vakman aan de slag gaat, des te perfecter de stenen eruit ziet en dat heeft weer effect op de waarde van de diamanten armband.