Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

De ooglidcorrectie: kleine ingreep, groot resultaat

Een ooglidcorrectie kan een medische reden hebben. U kunt namelijk fysieke klachten krijgen door hangende oogleden. Met een ooglidcorrectie kunnen deze klachten verholpen worden. Ook cosmetische redenen kunnen aanleiding zijn voor een ooglidcorrectie zijn. Welke reden u ook heeft voor een ooglidcorrectie, een ooglidcorrectie is een kleine ingreep met een groot resultaat.

 

Ooglidcorrectie van de bovenoogleden

Door verlies van elasticiteit komen de bovenoogleden op de wimpers te hangen. Hierdoor kunt u er vermoeid of oud uitzien. Na een ooglidcorrectie zien de meeste mensen er weer jaren jonger uit en hebben ze ook weer een frisse blik.

Het hangen van de bovenoogleden kan gevolgen hebben voor uw gezichtsveld en er kunnen fysieke klachten zoals hoofdpijn ontstaan. Na een ooglidcorrectie heeft u weer goed zicht en zijn de fysieke klachten verholpen.

 

Ooglidcorrectie van de onderoogleden

Net als bij de bovenoogleden kan bij de onderoogleden sprake zijn van verlies van elasticiteit. Hierdoor ontstaan de zogenaamde wallen onder de ogen. Deze kunnen zo erg zijn dat er sprake is van fysieke klachten. Na een ooglidcorrectie ziet u er dan weer goed uit en zijn de fysieke klachten verdwenen.

 

De ingreep

Bij een ooglidcorrectie wordt het overschot aan huid verwijderd, al dan niet met onderhuids vetweefsel. De ooglidcorrectie is een operatie van circa 45 minuten die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Bij Ooglift wordt hiervoor zelfs een speciale techniek gebruikt zodat ook de verdoving zelf niet gevoelig is.

Na de ingreep mag u niet zelf deelnemen aan het verkeer (autorijden of fietsen).

Door de ooglidcorrectie kan er meer licht in de ogen vallen. Het is dan ook raadzaam om een zonnebril mee te nemen.

 

Wenkbrauwlift / Voorhoofdslift

Ooglift gebruikt een speciale techniek bij mensen met een laaghangende wenkbrauw waardoor een heel natuurlijk resultaat ontstaat zonder de forse bijwerkingen/risico’s van een wenkbrauwlift. Door verwijdering van iets meer vet boven het oog, komt de arcadeboog iets dieper te liggen waardoor meer ruimte naar achteren ontstaat. Optisch gezien lijken de wenkbrauwen daardoor hoger te staan en ontstaat een hele natuurlijke uitstraling zonder het verbaasde effect van een wenkbrauwlift. Een wenkbrauwlift kan door deze techniek bij Ooglift bij de meeste mensen voorkomen worden.