Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Voor het eerst een hoverboard besturen

Een hoverboard besturen is geen sinecure. Het vergt enige oefening voordat de bestuurder het apparaat veilig kan bedienen. Allereerst is het belangrijk te weten, dat het verboden is met de hoverboard de openbare weg op te gaan. Het besturen van dit toestel is dus alleen toegestaan op privéterrein!

 

In dit artikel gaan we in op een aantal tips en trucs om te leren hoe een hoverboard werkt.

 

Voor het eerst rijden

Ten eerste raden we aan een mooie, vlakke ruimte te zoeken. Op deze manier ligt het hoverboard mooi stabiel. Deze omgeving kan zowel indoor als outdoor zijn. Het is belangrijk dat de bestuurder voldoende ruimte heeft en dat er geen verkeer om hem heen is. Het is in ieder geval niet toegestaan met een hoverboard deel te nemen aan het openbare verkeer. Overtredingen kunnen leiden tot inbeslagname van het toestel of zelfs een geldboete. Wij raden een verlaten parkeerterrein aan, gezien deze terreinen vaak egaal asfalt hebben.

 

Verder: de hoverboard heeft vaak een ingebouwde gyroscoop. Een gyroscoop is een motor die reageert op de druk die wordt uitgeoefend op het board. Dit houdt in, dat de gyroscoop meet hoe hard men op het toestel drukt. De druk die men met de voeten uitoefent, wordt gemeten door sensoren die zich bevinden onder het voetstuk. De sensoren sturen de signalen door naar de gyroscoop, waardoor de hoverboard stabiel blijft.

Begin eerst met het leren balanceren op de hoverboard. Dat is een stuk moeilijker dan gedacht. Veel mensen die voor het eerst rijden op zo’n board, doen dit met zijn tweeën. De één houdt de ander vast, om vallen te voorkomen. Het is belangrijk te leren balanceren, omdat men zich zo comfortabel mogelijk moet voelen met het board. Het board komt in beweging door voorover te leunen. Let op: hoe meer men voorover leunt, hoe meer gas er gegeven wordt! Om achteruit te rijden, is het belangrijk de druk naar de hielen te verplaatsen. Op die manier kan ook het remmen in gang worden gezet. Het vergt dus enige oefening voordat men dit onder de knie heeft.

Wees overigens niet bang. Het leren rijden van het hoverboard duurt ongeveer 10 minuten. De meeste mensen durven na 30 minuten al bochten te maken.

Tips

We hebben nog wel een aantal tips voor het onderhoud. Zo raden we af de hoverboard te gebruiken bij nat weer. Hoewel deze toestellen vaak tegen spatwater kunnen, is het goed te beseffen dat het hier om elektronica gaat en dit altijd stuk kan gaan bij aanraking met water.

Om de batterij een langer leven te geven, is het belangrijk een zo perfect mogelijke rijstijl aan te houden. De accu gaat ongeveer 12 tot 14 kilometer mee. Als iemand een heuvel op rijdt, vergt dit meer van de motoren, waardoor de batterij eerder leeg is. Om diezelfde reden raden we ook overbelasting van het board af. Ten slotte: ga verantwoordelijk met dit apparaat om. Rijd niet in (drukke) openbare ruimtes. Zo voorkomt men ongelukken!

http://www.smartbalancewheelshop.be