Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Wat is de beste luchtreiniger voor mijn situatie en wensen?

Steeds meer mensen overwegen om een luchtreiniger te kopen. Wie op internet zoekt naar een apparaat om meer zuivere lucht in huis of op het werk te krijgen, wordt bijna overstelpt door het aantal keuzes. Het is logisch dat vele consumenten door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Hoe de beste luchtreiniger vinden? Het is een vraag die door vele mensen wordt gesteld.

 

Om wat meer duidelijkheid te scheppen, geven we in dit artikel wat meer informatie over welke luchtreinigers er bestaan en welke van deze apparaten je het best kunt aanschaffen.

Hoe de beste luchtreiniger vinden: verschillende soorten

Luchtreinigers doen meer dan ervoor zorgen dat je huis of werkplaats altijd fris ruikt. Eerst en vooral willen we je uitleggen dat je deze toestellen niet mag verwarren met luchtverfrissers. Dit zijn meestal spuitbussen of verstuivers die slechte geuren vervangen door een andere geur. Een echte luchtzuiveraar reinigt de lucht en zorgt zo voor een verbetering van de luchtkwaliteit. Met andere woorden: dit apparaat pakt het probleem bij de wortel aan en is allesbehalve een lapmiddel.

 

Luchtreinigers met filters

Deze luchtzuiveraars hebben een specifiek doel. Met dit apparaat zuiver je de lucht in huis of op het werk echt. Luchtreinigers met filters zuigen eerst de verontreinigde binnenlucht op. Vervolgens wordt de lucht gefilterd. Na het filteren is de lucht zuiver en wordt ze weer de kamer in geblazen. Dit type luchtzuiveraars zijn efficiënt tegen stoffen die allergieën veroorzaken. We denken hierbij dan bijvoorbeeld aan allergenen van de huisstofmijt. Vaak is het afhankelijk van de soort van verontreiniging van de binnenlucht welke filter je moet gebruiken. Je doet er dus goed aan om te onderzoeken hoe de beste luchtreiniger te vinden. De juiste filters geven je de beste start.

 

Luchtreinigers op basis van ionisatie

Als gewone HEPA-filters voor jou geen voldoende oplossing bieden, dan bevelen wij je aan om te kiezen voor combi-luchtreinigers op basis van ionisatie (aangevuld met HEPA en eventuele andere filtertechnieken). Hierbij worden ook filters gebruikt, maar door de ionisatie is het mogelijk om bacteriën, fijnstof, sigarettenrook, schimmels, virussen, pollen en andere micro-organismen aan te pakken. Dankzij de ionisatietechniek worden de irriterende deeltjes beter aangetrokken tot de filter. Hierdoor is de luchtkwaliteit nadien sterk verbeterd.

 

Wat als de lucht binnen niet vochtig genoeg is (vooral tijdens herfst en winter?

Als de luchtkwaliteit binnen slecht is en de oorzaak hiervan bij de vochtigheidsgraad ligt, dan is het nodig om een andere techniek te gebruiken. Dankzij een hybride toestel (luchtreiniger en luchtbevochtiger in één) kun je ervoor zorgen dat jouw huiskamer of werkruimte de gewenste en gezonde vochtigheidsgraad krijgt!

Wij hopen dat je na het lezen van dit artikel voor jezelf beter kunt inschatten wat het antwoord is op de vraag: “Hoe de beste luchtreiniger vinden?”.

Wenst u deskundig en vrijblijvend advies over welke luchtreiniger het best bij uw situatie past? Bezoek dan www.luchtreinigeradvies.com en laat u wegwijs maken in de wereld van luchtreiniging!