Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

De keuze tussen iOS en Android

Een telefoon is een aankoop die je vaak niet zomaar doet. Je oriënteert jezelf eerst flink voordat je overgaat tot de koop, het is immers een flink bedrag dat je neertelt. Als eerst stel je dus je budget vast, wat vaak al snel uitmondt in een bepaalt merk toestel. De een heeft een sterke voorkeur voor een Android toestel terwijl de ander zweert bij een apparaat van Apple. Tussen deze twee besturingssystemen zijn een aantal grote verschillen die we hieronder beschrijven.

iOS besturingssysteem

iOs biedt een groot aanbod in apps die direct te downloaden zijn uit de Appstore. Doordat iedereen apps kan ontwikkelen is de kwaliteit niet altijd even goed, en moet je dus zelf uitzoeken of de apps heeft wat jij wil. Wel is het zo dat iOS veel gratis, maar ook betaalde apps aanbiedt. Veel keuze dus. De kans op virussen is gelukkig klein, dit komt omdat ontwikkelaars maar beperkte toegang hebben. Het grootste voordeel van iOS is het groot aantal aanpassingen die je zelf kunt doen. De telefoon stel je namelijk geheel naar eigen wens in, dus qua privacy zit je sowieso goed.

 

Android besturingssysteem

Android is weer totaal anders, maar het concept is vrijwel hetzelfde. Als Android gebruiker kan je de telefoon wel geheel naar eigen wens instellen, maar zelf je privacy bepalen zit er hier niet in. Ook hier mag iedereen een app ontwikkelen en deze in de playstore plaatsen, hierdoor loop je wel veel kans op virussen als je er de verkeerde uitpikt. Ook hier laat de kwaliteit soms te wensen over, het is dus aan jou om uit te zoeken welke app het beste op jouw wensen aansluit. Android apparaten zijn in tegenstelling tot Apple apparaten wel minder gebruiksvriendelijk, maar het is maar net wat je fijn vindt.

 

De keuze die jij maakt is natuurlijk geheel aan jezelf. Maar bovenstaande tips helpen je hopelijk wel op weg bij het maken van je keuze. En denk er aan na aankoop van bijvoorbeeld je nieuwe iPhone 7 te verzekeren.

https://smartphonepolis.nl/iphone-7-verzekeren