Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Draadalg bestrijden?

Wanneer u op zoek bent naar een manier om draadalg te bestrijden in uw vijver, dan kunt u het beste terecht bij het vijverhandboek.nl! Wij hebben alle informatie die u maar kunt verzinnen over vijvers, hoe ze het beste te onderhouden en hoe bepaalde problemen op te lossen die eventueel kunnen ontstaan. Draadalgen zijn een veelvoorkomend probleem, en op onze website kunt u niet alleen vinden hoe ze aan te pakken, maar ook wat de achterliggende oorzaak van het probleem is. Op deze manier bent u beter ingelicht over het probleem, en kunt u het in de toekomst ook voorkomen.

Draadalg bestrijden, altijd tweeledig

Het bestrijden van draadalg is altijd tweeledig, het is namelijk belangrijk om zowel de aanwezige algen te doden als de achterliggende oorzaak aan te pakken. Met onze hulp wordt het probleem oplossen heel simpel. Draadalg sporen komen namelijk via de lucht in het vijverwater terecht, en daar kunt u uw vijver niet tegen beschermen. Echter, wanneer de groeicondities die het makkelijker maken voor draadalg om te groeien worden aangepakt, is de kans een stuk kleiner dat u in het vervolg last krijgt van draadalg.

Herkenning en aanpakken

Draadalgen zijn lange slierten die vaak aan de vijverwand groeien, in de eerste fase van de groei voelen ze zacht en slijmerig aan. Wanneer ze eenmaal in de vijver zitten kunnen ze de zuurstofplantjes gaan verstikken, hierdoor wordt het probleem vaak erger en worden er grote drijvende plakkaten gevormd. Met de hand de algen weghalen is vaak niet genoeg omdat de sporen dan nog achterblijven, die kunnen weer in volwassen draadalgen groeien.

De oorzaken

De achterliggende oorzaak van draadalg in de vijver is te voedselrijk water. Dat kan komen doordat het gehalte aan zuurstofplanten in de vijver te laag is, of door een te lage waterhardheid. De zuurstofplanten kunnen dan namelijk niet alle voedingsstoffen uit het water halen, en dan blijft er over voor de draadalg om van te groeien. Daarnaast stelt draadalg minder hoge eisen aan het vijverwater om te groeien, zacht vijverwater is dus helemaal prima. Zuurstofplanten groeien daarentegen minder goed, waardoor de oorzaken elkaar versterken. Verder lezen? https://www.vijverhandboek.nl/draadalg-bestrijden-vijver/