Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Het wassen van jouw dekbedovertrek: de do’s en don’ts!

 

Het dekbedovertrek dient als een perfecte bescherming van het dekbed. Een dekbed kan vrij prijzig zijn en om deze goed te houden, doe je er dan ook goed aan om deze in een dekbedovertrek te stoppen. Echter kan ook een dekbedovertrek snel slijten als je deze niet op de juiste manier wast. Wat moet je doen bij het wassen, en vooral, wat moet je vooral NIET doen? Je leest het hieronder.

Do’s

Binnenstebuiten

Wanneer je jouw dekbedovertrek binnenstebuiten wast, zorg je dat de buitenkant niet snel zal slijten. Bovendien verminder je de hoeveelheid stof die in de wasmachine doet.

Vloeibaar wasmiddel

Het wordt ook aangeraden om vloeibaar wasmiddel te gebruiken. Wanneer je vloeibaar wasmiddel gebruikt – in combinatie met een beetje azijn om de verfresten te verwijderen – zorg je dat er geen vlekken op het dekbedovertrek komen.

Wasmachine niet te vol stoppen

Wat ook helpt, is om de wasmachine niet te vol te stoppen. Hierdoor wordt het dekbedovertrek vele malen beter schoon dan in een volle wasmachine.

Don’ts

In de droger stoppen

Wat je absoluut niet moet doen, is het dekbedovertrek in de droger doen. Hierdoor slijt deze enorm snel. Je kunt beter het dekbedovertrek buiten ophangen. Hang hem hier ook binnenstebuiten op, zodat hij niet verkleurt in de zon.

Te hoge temperatuur

Als je het dekbedovertrek op een te hoge temperatuur wast, zal deze krimpen. Je doet er dan ook goed aan om de donkere en bonte was op maximaal 40 graden te wassen. De witte was kan een iets hogere temperatuur aan, zo’n 60 graden.

Weken

Je doet er ook absoluut niet goed aan om nieuw beddengoed een nachtje in water te laten weken. Wanneer je dit doet, is de kans zeer groot dat de kleuren door zullen lopen.

Al met al zijn er een hoop dingen die je moet doen met het wassen van jouw dekbedovertrek, maar ook zeker een hoop dingen die je absoluut niet moet doen.

 

https://www.koalabedding.nl/