Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Lego Ninjago helpt de creativiteit van kinderen

Iedereen kan het zich nog wel herinneren: Lego, met zijn blokjes en auto’s. Als kind was je altijd verheugd voor Sinterklaas of voor Kerst, als je weer een grote bak Lego kreeg. Je had dan eigenlijk al meteen zin om het pakket open te scheuren en ermee te gaan spelen, maar familieverplichtingen zorgden ervoor dat je je toch nog even moest inhouden. De dag erna was het feest en zat je de hele dag op je kamer te knutselen.

Lego gaat door

Lego is niet opgehouden te bestaan. Sterker nog: Lego heeft zich veel verder ontwikkeld, niet alleen als spellenmaker, maar ook als bedrijf. Het biedt kinderen nu nog veel meer mogelijkheden om hun fantasieën werkelijkheid te maken. Niet alleen kun je spelen met soldaten en ridders, maar ook met ninja’s. Lego Ninjago is de allernieuwste franchise van Lego, waarin specifiek de nadruk wordt gelegd op ninja’s en de oosterse cultuur. Dat is natuurlijk ook niet gek – het Oosten heeft altijd een grote invloed gehad op onze cultuur. Er is in het Westen een soort verwondering voor alles uit het verre Azië.

De speler

Lego speelt hierop in. Het weet dat kinderen ninja’s fantastisch vinden, en gaat daarmee aan de haal. Het biedt kinderen ook weer de mogelijkheid om hun creativiteit verder te ontwikkelen. Het is gebleken uit onderzoek dat wanneer kinderen ‘imaginatieve spelletjes’ spelen, zoals met Lego Ninjago of met handje tik, dat ze uiteindelijk creatiever en beter problemen leren oplossen. De mogelijkheid om je eigen creativiteit te ontwikkelen is iets wat voor elk kind en elke volwassen fijn is, alleen al vanwege het feit dat het in het bedrijfsleven altijd wordt gewaardeerd als je met nieuwe en innovatieve oplossingen kan komen.

Compleet aanbod

Lego Ninjago heeft daarnaast weer het complete aanbod zoals we van elke franchise van Lego mogen verwachten. Echter bezit niet elke winkel over een breed Ninjago assortiment. Bij de webshop Happybouwstenen.nl hebben ze het assortiment vrij compleet. Het biedt de klassieke gebouwen, wagens – maar deze keer ook nog allerlei Oosterse objecten, zoals draken. Hoe graag wilde je vroeger als kind niet met een draak willen spelen? Dat is ook het fijne aan Lego, en nu zeker met Lego Ninjago: alles is mogelijk. Ook als volwassene kan je er prima mee spelen. Je hoeft het enkel en alleen voor je kind te kopen. Samen kunnen jullie er dan mee spelen en jullie eigen nieuwe werelden maken. Vroeger speelde je misschien in je eentje, maar nu kan je dat samen doen.

Dezelfde ervaring

Lego Ninjago biedt nog steeds precies dezelfde ervaring als het de laatste vijftig jaar heeft gedaan. Het staat nog steeds voor creativiteit, spelplezier, maar bovenal ook kwaliteit. Lego gaat niet kapot; het breekt niet. Het is dus ook nog ‘kindproof’ ook. Ook deze nieuwe lijn van Lego geeft weer volop mogelijkheden, dus wees vooral niet huiverig om het te kopen: het geeft je zelf ook weer de mogelijkheid om eindelijk weer een keer met Lego aan de haal te gaan.