Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Kennis maken met een digitaal schoolbord

Ik ben onderwijzeres op een lagere school in een klein dorp. Onze klassen zijn klein (gelukkig) en we hebben daarom nog ouderwets tijd voor onze leerlingen. Alhoewel onze school redelijk met de tijd meegaat, liet de introductie van het digitale schoolbord, het zgn. digibord, echter toch wel lang op zich wachten. We zagen ze steeds vaker op scholen in de omliggende dorpen, dus wat dat betreft liepen we enigszins achter. Maar nu het er dan toch van gekomen. De digiborden zijn ook bij ons op school nu een feit. We hebben er twee aangeschaft en willen ze uiteindelijk in alle klaslokalen hebben hangen.

Leren omgaan met een digibord

Er werden twee leraren uitgekozen die als eerste met een digitaal schoolbord mochten gaan werken. Het ouderwetse krijtbord verdween in de opslag en een stralend nieuw digibord werd de klas ingereden op een verrijdbaar frame. Het is dus mogelijk om het scherm ook op andere plekken in school te gebruiken. Ik was een van de twee juffen die zo’n bord in mijn klas kreeg. Dat ging niet zonder slag of stoot, want je moet er wel mee om kunnen gaan zodra je ermee gaat werken.

Trainingsmogelijkheden

De leverancier van de digiborden verzorgde een training voor ons. Dat vond ik erg prettig, we werden absoluut niet aan ons lot over gelaten. We leerden alles over de software die nodig is, de beamer en het scherm zelf. Ik heb me bijzonder verbaasd over de mogelijkheden; wat een aanwinst! Het maakt lesgeven zoveel boeiender en leuker. Het was relatief snel onder de knie, voor ik het wist werkte ik met het bord alsof ik jaren niet anders had gedaan. Wat me altijd bij zal blijven is het enthousiasme van de kinderen. Ze vinden de lessen nu zoveel meer interessanter.