Animatie maken
Image default
Shopping / Entertainment

Kyoto in Japan

Lekker een week er tussen uit? Al snel denk je aan Ibiza of New York, maar waarom niet aan de Japanse stad Kyoto? The new place to be! Met ongeveer 1,5 miljoen inwoners is Kyoto een zeer aangename stad om zeker een week te verblijven.

Kyoto is een hippe stad met bars en clubs met overheerlijke cocktails, drankjes en soms bijzondere entourage. Niks in Japan is te gek. Robotrestaurants, maiden cafés of dieren cafés met katten, uilen of zoals in Kyoto: het Pug Cafe, waar je gezellig wat kunnen drinken met mopshonden. Een bezoek aan Kyote kun je uiteraard ook prima combineren met een Japan reis

Culinaire kunst
Op culinair vlak kom je smaakpupillen tekort. Wist je dat er in Kyoto alleen al meer dan 100 restaurants één of meer Michelinsterren hebben? Van traditioneel Japans of Franse keuken tot de trendy Fusion style. Een Kaiseki diner is haute cuisine, een ware verwennerij voor zowel de inwendige mens als voor het oog. Het bestaat uit meerdere gangen en elke gang wordt met passie klaargemaakt en uiterst gedetailleerd en prachtig gepresenteerd. Elk gerecht krijgt zijn eigen plek op het bord. De kleuren van het gerecht en schoteltje waar het op ligt zijn op elkaar afgestemd en zorgvuldig uitgezocht. Pure finesse, smakelijke kunst. Maar ook buiten de haute cuisine kun je al voor € 10,- een overheerlijke sushi bento box op straat kopen of een overheerlijke miso soep in een restaurant. Zorg wel dat je die zoveel mogelijk slurpend naar binnen werkt, dan weet de kok dat je het heerlijk vindt.

Tempels en tuinen tellen
Als culturele hoofdstad van Japan heb je na een week Kyoto nog niet alle tempels, shrijnen en architectonische gebouwen gezien. Japanners noemen Kyoto ‘de stad van de duizend altaren’. Dit omdat de stad de meeste tempels en shrijnen bevat van elke plek in Japan. Kyoto herbergt 1600 boeddhistische tempels, 400 shinto heiligdommen, paleizen, tuinen en architectuur.

Mediteren op het Filosofenpad 
Tijdens het lopen van het Filosofenpad wandelde ik langs de Eikando Tempel. De tempel vond ik minder interessant, maar deze ligt in uitbundige natuur, omgeven door water. Ik kom zeker nog een keer terug in de herfst op deze plek met dan knalrood, feloranje en gele kleuren. Wederom een bezoek waard. Het Filosofenpad dankt zijn naam aan een van de beroemdste Japanse professoren in de Filosofie, Nishida Kitaro (1870-1945). Er wordt gezegd dat hij dagelijks over het pad liep als meditatie. Dit Filosofenpad begint bij de Ginkakuji, het zilveren paviljoen, loopt langs de Eikando Tempel en verschillende schrijnen en eindigt bij de Nanzenji Tempel. Ik heb het twee kilometer lange pad precies andersom gelopen, wat ook prima is. Je wandelt op eigen tempo en onderweg kom je door een groene en rustgevende omgeving en langs verschillende bezienswaardigheden. Je bent zo een aantal ‘meditatieve’ uren verder!

Na de wandeling en culturele indrukken kun je de citytrip Kyoto perfect afsluiten in een Franse patisserie met heerlijke koffie en een lekker gebakje. Japan meets France! Mijn weekje weg in Kyoto zit erop!

https://www.vnc.nl/bestemming/japan/487/home